Βανδαλισμός ιστορικού κτηρίου - Έλλειμμα αγωγής και πολιτισμού

07 Μαρτίου 2015 18:45

Σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Παροικίας, στην Πάρο και στην είσοδο ενός από τα ιστορικότερα μνημεία του νησιού, εδώ και αρκετό διάστημα «δεσπόζει» η εικόνα που βλέπετε.

Το γκράφιτι ή το γκράφιτι letters, όπως αυτό που απεικονίζεται, μπορεί να αποτελεί, όπως έχει γίνει αποδεκτό στα περισσότερα κράτη του δυτικού κόσμου, την λεγόμενη τέχνη του δρόμου (street art) ή όπως ορίζεται από έλληνες γκραφίστες, ως «παρέμβαση δρόμου» , αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι απλώς βανδαλισμός.



Μπορεί η τέχνη να αποτελεί ελευθερία της έκφρασης , μπορεί ως δημιουργική και ενεργειακή επικοινωνία να μην υπόκειται σε περιορισμούς, απαιτεί όμως και τον σεβασμό του χώρου που διαβιώνεις και κυρίως τον κοινωνικό πολιτισμό να αντιλαμβάνεσαι τα όρια της ελευθερίας σου, όπως ακριβώς δεν συνέβη στον τοίχο του δημοτικού σχολείου.

Να θυμίσουμε ότι δεξιά της εισόδου του ιστορικού κτηρίου υπάρχει επιτοίχια μαρμάρινη επιγραφή που είναι αφιερωμένη στη μνήμη της δασκάλας και των μαθητών της που σκοτώθηκαν την ώρα του μαθήματος σε βομβαρδισμό κατά τη διάρκεια της κατοχής.


Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos