Συγκέντρωση - συνέλευση των κατοίκων Πάρου - Αντιπάρου στον Αρχίλοχο για το Κ.Υ

24 Μαρτίου 2015 15:09

Προσκαλούνται όλοι οι συλλογικοί φορείς Πάρου και Αντιπάρου καθώς και οι πολίτες για να αποφασίσουμε το τι θα κάνουμε ως κοινωνία για να αποτρέψουμε την κατάρρευση του Κέντρου Υγείας.



ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 18:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας χειροτερεύει συνεχώς.
Δύο μόνιμοι γιατροί (ένας Γενικής Ιατρικής και ένας Χειρούργος), ένας μικροβιολόγος και δύο οδοντίατροι καλούνται να σηκώσουν στις πλάτες τους πλέον την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην Πάρο και την Αντίπαρο. Ο Ακτινοδιαγνώστης πήρε απόσπαση τριών μηνών. Οι συμβάσεις των Επικουρικών γιατρών, Καρδιολόγου και Γυναικολόγου, λήγουν 3 Απριλίου και, με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν σκοπεύουν να μείνουν άλλο. Αν αυτή η δραματική κατάσταση δεν αντιμετωπιστεί, αν δεν έρθει αμέσως ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό τότε το Κέντρο Υγείας "κατεβάζει ρολά".
Αυτά και όλα τα άλλα προβλήματα της δημόσιας υγείας στα νησιά μας, μεταφέρθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας χωρίς να υπάρξει από μέρους του κάποια συγκεκριμένη δέσμευση - χρονοδιάγραμμα για την επίλυση τους.
Όπως γίνεται αντιληπτό, αν δεν αντιδράσουμε οργανωμένα ως κοινωνία, ως πολίτες και μαζικοί φορείς διεκδικώντας το δικαίωμά μας στην δημόσια δωρεάν υγεία, ο κίνδυνος της κατάρρευσης του Κέντρου Υγείας είναι μπροστά μας.
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις η αντίδραση του παριανού και αντιπαριώτικου λαού, η αγωνιστική του κινητοποίηση μοιάζει πλέον να είναι μονόδρομος.

Το "Συντονιστικό" για την Υγεία, στη συνεδρίασή του την Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 αποφάσισε ομόφωνα:

1. Να ενημερώσει τους πολίτες: α) στις Λαϊκές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται αυτό το χρονικό διάστημα β) με διακίνηση της ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ, γ) με την ανάγνωση της ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ στις Εκκλησίες και τέλος, με όποιον άλλο πρόσφορο τρόπο κριθεί χρήσιμο.

2. Να πραγματοποιήσει συγκέντρωση - Συνέλευση των κατοίκων Πάρου - Αντιπάρου, το Σάββατο, 28 Μαρτίου στις 18:00, στην Αίθουσα του "Αρχίλοχου" στην Παροικιά, όπου θα αποφασίσουμε το τι θα κάνουμε ως κοινωνία για να αποτρέψουμε την κατάρρευση του Κέντρου Υγείας.

Η ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ

Πάρος, 20 Μαρτίου 2015

Το "ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ" για την Υγεία

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos