Περιβαλλοντική ανάδειξη με χρηστική αξία στο ποτάμι της Νάουσας

31 Μαρτίου 2015 15:34

Ένα όμορφο υδάτινο μικρό οικοσύστημα αντικρίζουν σήμερα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Νάουσας μετά την παρεμβατική απελευθέρωση της ροής του ποταμιού σε κοινή θέα.

Το περίφημο ποτάμι στην είσοδο του οικισμού, κυλάει πια ελεύθερο χωρίς να σκεπάζεται και ρέει αβίαστα προς τη μικρή λιμνούλα κάτω από τη πέτρινη γέφυρα πριν καταλήξει στη θάλασσα, σχηματίζοντας έτσι ένα ενιαίο υδάτινο μικροπεριβάλλον που αναβαθμίζει την οικολογική αξία της περιοχής.

Η λιμνούλα, ενδιαίτημα κυρίως για πάπιες και χήνες, δημιουργεί μια οικολογική ενότητα με τα νερά του ποταμιού έτσι ώστε λίμνη και ποτάμι να συναπαρτίζουν ένα περιβαλλοντικό αξιοθέατο που σέβεται κατ΄αρχάς την φυσική υδροφορία της περιοχής και αναδεικνύει ομαλά και ήπια το υδάτινο δυναμικό της Νάουσας που όπως είναι γνωστό πήρε το όνομά της από την αφθονία των υδάτων της κατά το παρελθόν και συγκεκριμένα από το ρήμα νάω που σημαίνει ρέω εν αφθονία. Πέρα όμως από την περιβαλλοντική αναβάθμιση, το άνοιγμα του ποταμιού, ειδικά για την Νάουσα, φαίνεται πως θα έχει και χρηστική αξία γιατί κάθε καλοκαίρι το σκεπασμένο ποτάμι γινόταν δυστυχώς χώρος άναρχης στάθμευσης πολυάριθμων οχημάτων και δικύκλων.

Έτσι με την φυσική αυτή παρέμβαση, θα αποφευχθεί ίσως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το κυκλοφοριακό χάος που προκαλούσε ένα άσχημο θέαμα αλλά αποτελούσε κυρίως μια επικίνδυνη πρακτική για τους πεζούς την περιοχής. Ο φυσικός λοιπόν εξωραϊσμός, θα έχει και πρακτική σημασία για την γραφική Νάουσα που αποτελεί ίσως τον πλέον ελκυστικό και δημοφιλή προορισμό της Πάρου κατά τους μήνες των διακοπών.

 Φωτογραφίες πριν την παρέμβαση

 

 

Φωτογραφίες μετά την παρέμβαση


Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos