Πάσχα στην Πάρο! (Βίντεο)

03 Απριλίου 2015 22:24

Το Πάσχα στην Πάρο έχει μοναδικό χρώμα! Το νησί της Εκατονταπυλιανής υποδέχεται με ιδιαίτερο τρόπο την Εβδομάδα του Θείου Πάθους στα ασβεστωμένα σοκάκια του, τις ήρεμες κορυφές του, τα δαντελωτά ακρογιάλια του.

Οι πένθιμες καμπάνες της Εβδομάδας των Παθών ενώνονται με τις μυρωδιές της άνοιξης τη στιγμή που η παριανή φύση ξυπνά από το λήθαργο του χειμώνα.
Οι ωραίοι ύμνοι που ψάλλονται στις εκκλησίες των χωριών της Πάρου αποπνέουν βαθιά πίστη και ευλάβεια που αγγίζουν μοναδικά τον κάθε επισκέπτη.
Ιερή κατάνυξη, μυστηριακό δέος, ξεχωριστά ήθη και έθιμα προερχόμενα από τις μακραίωνες παραδόσεις του νησιού, συγκινητικές στιγμές περισυλλογής και μετοχής στο Θείο Δράμα σφραγίζουν τον Επιτάφιο Θρήνο της Μεγάλης Παρασκευής για να μετουσιωθούν στο φιλί της Αγάπης την Αναστάσιμη ώρα του Μεγάλου Σαββάτου.

Το Πάσχα του Κυρίου στην όμορφη και φιλόξενη Πάρο είναι μια βιωματική εμπειρία πίστης και ψυχικής ανάτασης πλημμυρισμένη από εικόνες της παράδοσης, ήχους και μυρωδιές του παριανού πολιτισμού που αγγίζουν ανεξίτηλα τις καρδιές όλων εκείνων που επισκέπτονται αυτή την εποχή το νησί συνιστώντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία που ο κάθε επισκέπτης επιθυμεί να ξαναζήσει!


Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos