Διάκριση Γυμνασίου Αρχιλόχου σε εκπαιδευτικό διαγωνισμό

06 Απριλίου 2015 14:17

H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Σπίτι της Κύπρου - Μορφωτικό γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα (σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος συνδιοργάνωσαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα / Διαγωνισμό:

Κύπρος: 1974-2014, 40 χρόνια

Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ...

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Καρόλου Παπούλια.

Στόχοι του προγράμματος αυτού ήταν:
- Να γνωρίσουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων τον Κυπριακό Ελληνισμό
- Να γνωρίσουν τη σκλαβωμένη κυπριακή γη
- Να κατανοήσουν το εθνικό μας πρόβλημα (το Κυπριακό), να προβληματίζονται και να νοιάζονται για αυτό και να τοποθετούνται κριτικά και γόνιμα ως προς αυτό
- Να διεκδικούν την επανένωση της Κύπρου
- Να κατανοούν και διεκδικούν τα δημοκρατικά ιδεώδη καλλιεργώντας πνεύμα αγάπης, αποδοχής, ομόνοιας
- Να εκφραστούν δημιουργικά ως προς το Κυπριακό πρόβλημα με όποιον τρόπο επιθυμούν

(Ενδεικτικές) δημιουργίες των μαθητών με αφορμή το Κυπριακό πρόβλημα:
- Διήγημα, μυθιστόρημα
- Παραμύθι
- Ποίημα
- Μουσική σύνθεση
- Θεατρικό έργο
- Αφίσα
- Ζωγραφιά
- Σκίτσο
- Σποτ που θα έχει σαν στόχο να ευαισθητοποιήσει, να συγκινήσει, να παρακινήσει, να καταστήσει τον θεατή γνώστη και συμμέτοχο του προβλήματος
- Ταινία μικρού μήκους που θα έχει τη μορφή μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ
- Κατασκευή τρισδιάστατη
- Πολυμεσική παρουσίαση του κυπριακού προβλήματος (power point)
- Σχολική εφημερίδα
- Ιστοσελίδα ή blog

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 420 σχολικές μονάδες από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και πάνω από 20.000 μαθητές με 3.000 περίπου μαθητικές δημιουργίες.

Η εκδήλωση βράβευσης των δημιουργιών θα γίνει την Τετάρτη 13 Μαίου 2015 και ώρα 12.00 το μεσημέρι στην Κεντρική Αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και πιθανότατα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το Γυμνάσιο Αρχιλόχου έλαβε το πρώτο βραβείο στο σποτ.



Για το γεγονός εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου ο Έπαρχος Πάρου κ. Μπιζάς

ΠΡΟΣ : ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ ΠΑΡΟΥ

Αξιότιμη κα Μοσχούλα Μαρμαρά,

Διευθύντρια Γυμνασίου Αρχιλόχου

Σας εκφράζω τα ολόθερμα συγχαρητήρια της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου για την διάκριση του Γυμνασίου Αρχιλόχου Πάρου να κερδίσει το Α' Βραβείο σποτ , ανάμεσα στα Γυμνάσια της Ελλάδας που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα "Κύπρος: 1974 - 2014. Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ ".

Τίτλος του σποτ: "ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ".

Αξίζουν πολλές ευχές σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές αλλά και στην εκπαιδευτικό κα Μπέτη Μπιζά που είχε την επιμέλεια του σποτ.

Προσπάθειες και διακρίσεις όπως την παραπάνω μας κάνουν εθνικά υπερήφανους , μας χαρίζουν ελπίδα και προοπτική διότι η νέα γενιά του τόπου μας τολμάει, αγωνίζεται και διεκδικεί την δικαιοσύνη , την αλληλεγγύη και την ελευθερία όλων των λαών.

Έχουμε ιστορική ευθύνη να μην ξεχάσουμε και να μην διαγράψουμε από την μνήμη μας τους αγωνιστές Έλληνες και Κυπρίους που συμμετείχαν στον απελευθερωτικό αγώνα της Κύπρου μας.

Ο αγώνας των Κυπρίων συνεχίζεται. Η Ελλάδα έχει υποχρέωση και καθήκον να στηρίζει αποφασιστικά σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς τα δίκαια αιτήματα των αδελφών Κυπρίων.

Ο Έπαρχος Πάρου

Κων/νος Ν. Μπιζάς

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos