H Παροικία της Πάρου μάγεψε τους Ισπανούς!

21 Απριλίου 2015 23:19

Στο φως του Αιγαίου λούζονται λευκά και πεντακάθαρα πάνω στα βράχια με θέα τη θάλασσα τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας, τα κυκλαδονήσια μας. Μπλε θόλοι, μεσαιωνικά στενά πλακόστρωτα σοκάκια στολισμένα με μπουκαμβίλιες, ανεμόμυλοι και κάστρα στήνουν το πιο μαγευτικό σκηνικό για τις πιο ειδυλλιακές διακοπές.

Η σαγήνη του Αιγαίου μαγνητίζει το βλέμμα της άφατης ομορφιάς, αιχμαλωτίζει την καρδιά για πάντα, αποτελεί την ουσία της Μεσογείου, την πεμπτουσία της.

Με αυτά τα διθυραμβικά σχόλια οι μεσόγειοι γείτονές μας Ισπανοί μέσα από δημοσίευμα του ισπανικού περιοδικού Hola εκθειάζουν τις ομορφιές των οικισμών του Αιγαίου προτείνοντας τους ως μέρη στα οποία κανείς θα ήθελε να μείνει για μια ζωή!

Ανάμεσα στα ομορφότερα μέρη όχι μόνο του Αιγαίου αλλά και της Ελλάδας, περιλαμβάνουν την Παροικία της Πάρου συστήνοντάς την στους αναγνώστες, ως πανέμορφο τυπικά κυκλαδίτικο χωριό με μικρά ερημητήρια να χάνονται στα στενά κατάλευκα σοκάκια, με ανεμόμυλους, πολύβουη καθημερινότητα των ντόπιων γύρω από το λιμάνι και φυσικά το ωραιότερο μνημείο της, την εκκλησία της Εκατονταπυλιανής, μια από τις αρχαιότερες χριστιανικές βασιλικές στην Ελλάδα.

Μεταξύ των υπολοίπων ομορφότερων οικισμών της Ελλάδας, τα σκήπτρα κρατάει η Σαντορίνη με την Οία, τα Φηρά και το Φηροστεφάνι, η Χώρα Μυκόνου, το Ρέθυμνο, η Ύδρα, η Πάργα, η Ρόδος και οι Σπέτσες.
Gracias amigos españoles.
H ωραιότερη ανάδειξη της πρωτεύουσας της Πάρου που μάγεψε τους Ισπανούς και όχι άδικα καθώς πρόκειται για τον μεγαλύτερο παραδοσιακό οικισμό των Κυκλάδων που διατηρεί αναλλοίωτο το χρώμα του και την παραδοσιακή του μορφή ενώ κατοικείται αδιάλειπτα μέχρι τις μέρες μας!
Τα καλά νέα όταν έρχονται «απ΄ έξω» ίσως πολλές φορές κάνουν κι εμάς να εκτιμήσουμε ή καλύτερα να επανεκτιμήσουμε ότι πολύτιμο διαθέτουμε ως τόπος και να του δώσουμε την προσοχή που πραγματικά του αξίζει!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos