Ε.Σ. Πάρου: Τα λόγια καλά… αλλά οι πράξεις ;

09 Ιουνίου 2015 17:03

Το psts.gr, έλαβε από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Πάρου – Αντιπάρου δελτίο τύπου, το οποίο και σας παραθέτουμε αυτούσιο παρακάτω.

Το δελτίο τύπου αναφέρεται στο ενόψει καλοκαιριού παραεμπόριο που παρατηρείται στο νησί και στις ενέργειες στις οποίες οφείλουν να προβούν φορείς, αρχές και πολίτες με στόχο την πάταξη του φαινομένου.
Το psts.gr, κατά τα τελευταία χρόνια, έχει επανειλημμένως, με εκτενή δημοσιεύματα και ρεπορτάζ, αναδείξει το θέμα, καυτηριάζοντας την δράση του παραεμπορίου ως αθέμιτου ανταγωνισμού και πλήγματος στην τοπική οικονομία.
Όλοι τελικά στο νησί συμφωνούμε, ότι το φαινόμενο έχει πάρει ανησυχητικές και επικίνδυνες διαστάσεις και θα πρέπει να υπάρξει συντονισμένη δράση προς την κατεύθυνση της εξάλειψής του.

Παρ΄ όλα αυτά, όλοι εμείς που υποστηρίζουμε δημόσια την πάταξη του παραεμπορίου, θα πρέπει και πάλι δημόσια να αποδεικνύουμε την συνέπεια μεταξύ των λόγων και των έργων μας ώστε να εμφανιζόμαστε τελικά αξιόπιστοι στη σφαίρα του δημόσιου διαλόγου στο πλαίσιο της τοπικής κοινωνίας στην οποία ζούμε και δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά.

Να μην παρουσιαζόμαστε ασυνεπείς καυτηριάζοντας κατά το δοκούν το παράνομο εμπόριο για λόγους συντεχνιακούς, ενώ ταυτόχρονα να ωθούμε και να «νομιμοποιούμε», επισήμως και απροκάλυπτα, την παρανομία άλλων κλάδων.

Γιατί η μνήμη χρυσόψαρου δεν αφορά, ευτυχώς, όλους τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας μας.
Να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό, ότι το τότε Δ.Σ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου, στο 8ο Συνέδριο Εμπορικών Συλλόγων του Νομού Κυκλάδων που διοργάνωσε (9 – 10 Μαίου 2015), λειτούργησε δυστυχώς ως φορέας του παραεμπορίου, αναγράφοντας στην αφίσα προβολής της εκδήλωσης «επαγγελματίες» που στερούνται επαγγελματικής νομιμότητας.

Θεωρούμε βέβαιο ότι το νέο Δ.Σ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου δεν θα επαναλάβει τα ίδια λάθη και θα προασπίσει με τον ίδιο ζήλο, μαχητικότητα και ανιδιοτέλεια όλους τους επαγγελματικούς κλάδους στα νησιά της Πάρου και της Αντιπάρου.

..............................................................................................................................................

Πάρος,09 Ιουνίου 2015
Αρ.πρωτ. 16/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μαζί με την οικονομική κρίση και την πτώση της αγοράς που βιώνουμε καθημερινά, ένα επιπλέον σημαντικό ζήτημα προέκυψε εδώ και χρόνια, το παραεμπόριο. Ήδη ξεκίνησε η μαζική προσέλευση των αθίγγανων στο νησί μας και καλούμαστε όλοι οι φορείς και οι επαγγελματίες να το προστατέψουμε.
Από την Παρασκευή05/06 που συζητήθηκε το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου έγιναν οι πρώτες συστάσεις και ενέργειες.

Δήμος, Αστυνομία, Λιμεναρχείο και Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος συντονισμένα προσπαθούμε να περιορίσουμε την έκταση του προβλήματος.Έλεγχοι που διεξήχθησαν ΄στη Νάουσα, Σάββατο 06/06 και Τρίτη 09/06 στην Παροικιά οδήγησαν στην εκδίωξη μεγάλου αριθμού αθίγγανων.
Παράλληλα, παρατηρείται η διακίνηση ακατάλληλων προιόντων (τρόφιμα-ελαιόλαδο,μέλι,τυριά) επικίνδυνων για την δημόσια υγεία, από πλανώδιους πωλητές.
Εφιστούμε τη προσοχή των πολιτών γι αυτή την επικίνδυνη δραστηριότητα.
Μέχρι το επίτευξη του τελικού μας στόχου, την μόνιμη λύση του προβλήματος,καλούνται όλοι οι συνάδελφοι οι οποίοι εντοπίζουν παραεμπόριο ( Αθίγγανοι και πλανώδιοι πωλητές ) να επικοινωνήσουν με: Το Α.Τ Πάρου στο τηλ 22840-23333 ή τα γραφεία του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου στο τηλ 22840-22262

Με ιδιαίτερη τιμή
για το Δ.Σ. του
Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου

Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν.Γραμματέας
Απόστολος Αλιπράντης       Ηλίας Κρητικός

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos