Καθολική Ενοριακή κοινότητα Πάρου: Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αντωνίου της Παδούης προστάτη της Παροικιάς Πάρου

15 Ιουνίου 2015 13:47

Στις 13 Ιουνίου 2015 τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου, Νικολάου Πρίντεζη και του εφημέριου π. Γεώργιου Παλαμάρη.


Το Δήμο Πάρου εκπροσώπησε ο κ. Μανώλης Μαλαματένιος. Πλήθος πιστών προσήλθε στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στον ενοριακό Ναό της Παροικιάς. Σε προσκύνημα εκτέθηκε το λείψανο του Αγίου Αντωνίου της Παδούης, που μεταφέρθηκε από την Μητρόπολη Νάξου όπου φυλάσσεται, ακριβώς για το αυτόν τον σκοπό.
Την Κυριακή στις 14 Ιουνίου 2015 τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, πάλι παρουσία του Αρχιεπισκόπου και του εφημέριου π. Γεώργιου Παλαμάρη. Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν πολλοί πιστοί όχι μόνον ντόπιοι, αλλά και μεγάλος αριθμός παραθεριστών. Στο κήρυγμα του, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τη ζωή του Αγίου Αντωνίου της Παδούης. Επίσης έκανε λόγο για την πρόθεση συζήτησης μεταξύ Καθολικών, Ορθοδόξων και Διαμαρτυρομένων Χριστιανών για την θέσπιση κοινής ημερομηνίας εορτασμού του Πάσχα και κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν υπέρ αυτής της κατεύθυνσης. Κλείνοντας ευχήθηκε στους παραθεριστές καλές διακοπές και στους ντόπιους να ξανανταμώσουν του χρόνου στην εορτή του Αγίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκαν κεράσματα στους ενορίτες.
Το απόγευμα της Κυριακής ο Αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε στην Θεια Λειτουργία του Αγίου Γεωργίου στη Νάουσα όπου εκεί έμμηνε έκπληκτος όταν αντίκρισε τον ιστορικότητα Ναό γεμάτο πιστούς.

Η Διοικούσα Επιτροπή

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos