Κ.Ο.Κ. αλά ελληνικά σε σοκάκι της Νάουσας Πάρου!

18 Ιουνίου 2015 11:38

Έκπληκτοι οι τουρίστες που βρέθηκαν να περπατούν αμέριμνοι σε σοκάκι της Νάουσας, έτρεχαν να ανέβουν τα σκαλιά σε εισόδους σπιτιών ή καταστημάτων, προκειμένου να αποφύγουν να παρασυρθούν από τις ρόδες τροχοφόρων...

Το συγκεκριμένο σοκάκι, κατάλευκο και πανέμορφο, ιδανικό για ήσυχες βόλτες ... αλλά μάλλον, οι ανυποψίαστοι τουρίστες, δεν είχαν ιδέα όταν το περιδιάβαιναν ότι στην Ελλάδα μάλλον ερμηνεύουμε τον Κ.Ο.Κ. κατά το δοκούν...

Ενώ λοιπόν είναι εμφανές, όπως διακρίνεται και στις φωτογραφίες, το απαγορευτικό σήμα της τροχαίας για την παρεμπόδιση της εισόδου τροχοφόρων μέσα στο σοκάκι, πολλοί οδηγοί φαίνεται να το παραβιάζουν συστηματικά μετατρέποντας το σοκάκι σε «λεωφόρο» διπλής κατεύθυνσης με αυξημένη μάλιστα κίνηση!

Τροχοφόρα παντός είδους και μεγέθους, φορτηγά μικρά και μεγάλα, οχήματα έργου, Ι.Χ. και δίκυκλα, προκαλούν μια άνευ προηγουμένου κυκλοφοριακή συμφόρηση μέσα στο ελάχιστο πλάτος του μικρού σοκακιού.
Μετρήσαμε τη διέλευση 10 τροχοφόρων σε διάστημα λιγότερο των 10 λεπτών, κατόπιν παραβίασης του απαγορευτικού σήματος.

Δεν γνωρίζουμε αν είναι τελικά τόσοι πολλοί οι οδηγοί που «κόπηκαν» στα σήματα!
Ίσως αυτή η παραδοξότητα στην συμπεριφορά οδήγησης θα μπορούσε να θεραπευτεί με ένα ακόμη παράδοξο... Με την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στις δύο εισόδους του στενού!

Πιθανώς, καταλήγουμε τελικά να μηχανευτούμε με πικρία, «ευφάνταστες λύσεις» για την αντιμετώπιση της ανεύθυνης οδήγησης που συχνά προκαλεί ατυχήματα στους δρόμους.
Ατυχήματα, που συνήθως οφείλονται σε κατάφωρες παραβιάσεις του Κ.Ο.Κ., τον οποίο δεν έχουμε μάθει όλοι, να σεβόμαστε και να τηρούμε.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos