Γιορτή ρεβυθιού στον Πρόδρομο της Πάρου το διήμερο 1ης και 2 Αυγούστου

27 Ιουλίου 2015 15:19

Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Πάρου, η ΚΔΕΠΑΠ και η Δημοτική Κοινότητα Αρχιλόχου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Προδρόμου «Σκόπας ο Πάριος» σας προσκαλούμε στη «γιορτή ρεβιθιού» που θα διεξαχθεί στο χωριό μας το διήμερο 1ης και 2 Αυγούστου.


Πρόκειται για μια προσπάθεια για την ανάδειξη της ιδιαίτερης σημασίας που έχει το ρεβίθι με τη καλλιέργειά του, αλλά και τη παρασκευή της Κυριακάτικής ρεβιθάδας, για το χωριό μας.
Το πρόγραμμα της γιορτής περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας το Σάββατο και τη Κυριακή από τις 19:30 με θέμα την 'πορεία' του ρεβιθιού από τη σπορά ως το ξεφούρνισμα της ρεβιθάδας.
Το Σάββατο από τις 18:00 μπορείτε να παρακολουθήσετε το άναμμα του φούρνου, το φούρνισμα των τσουκαλιών και στις 20:30 παρουσίαση της κατασκευής του «σκούνταυλου» (πήλινο τσουκάλι) στον τροχό κεραμικής.
Την Κυριακή από τις 20:00 θα δείτε το ξεφούρνισμα και θα μπορέσετε να γευτείτε τη μοναδική ρεβιθάδα και το ντόπιο κρασί μας.
Τη γιορτή και τις δύο μέρες, θα συνοδεύουν με τους ήχους των παραδοσιακών τους οργάνων, παριανοί μουσικοί και όχι μόνο.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos