Παραίτηση Μαρίας Κορδονέλη από Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας

19 Νοεμβρίου 2015 15:28

Με πραγματική θλίψη δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου και του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, μετά από έξι χρόνια συνεχούς προσπάθειας στήριξης της λειτουργίας του Σχολείου μας.

Οι λόγοι που με οδηγούν στην κίνηση αυτή δεν είναι οι περίεργες απόψεις που ακούστηκαν στην τελευταία Γενική Συνέλευση της 18ης Νοεμβρίου, ούτε οι ανυπόστατες, αίολες αλλά και αήθεις «καταγγελίες» που απαγγέλθηκαν ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο εναντίον μου, παρά το γεγονός ότι τις αιτίες τους δεν τις αντιλαμβάνομαι. Οι πραγματικοί λόγοι της παραίτησής μου είναι ότι ορισμένα άτομα (λίγα πραγματικά) κατόρθωσαν για δικούς τους προσωπικούς λόγους που δε με ενδιαφέρουν να δηλητηριάσουν τόσο πολύ τη λειτουργία του Συλλόγου, ώστε να τον καταστήσουν πρακτικά ανίκανο να ασχοληθεί με οτιδήποτε εξωστρεφές και δημιουργικό, για το καλό του Σχολείου και κατ΄ επέκταση των παιδιών μας.

 

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω την μεγάλη πλειοψηφία γονέων και μελών του Συλλόγου που στήριξαν τις προσπάθειές του όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ επίσης την πλειοψηφία των γονέων που μου δήλωσαν και συνεχίζουν να δηλώνουν την στήριξή τους απέναντι σε αυτό το πολωτικό και ανεδαφικό κλίμα που κάποιοι αυτοδιορισμένοι εισαγγελείς με εξ ορισμού χρηστά ήθη (κατά την άποψή τους) συνεχίζουν συστηματικά να καλλιεργούν. Με συγκινεί η στήριξη πολλών γονέων που παρά το γεγονός ότι σε πολλά θέματα διαφωνούν μαζί μου, δηλώνουν ότι παραμένουν στο πλευρό μου.

Αισθάνομαι επίσης την ανάγκη να δηλώσω την συμπαράστασή μου στο δύσκολο έργο των εκπαιδευτικών του Σχολείου, που γίνεται ακόμα δυσκολότερο από τις ακατανόητες κραυγές που τα άτομα αυτά εξαπολύουν, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι έτσι οδηγούν το Σχολείο μας σε μαρασμό και αποδόμηση. Προσωπικά πλέον παραμένω δίπλα τους και συμπαραστάτης στην καθημερινότητά τους και τις προσπάθειές τους. Τους ευχαριστώ για όσα προσφέρουν καθημερινά στα παιδιά μας και δηλώνω ότι με τις μικρές μου δυνάμεις θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι το έργο τους απέναντι σε κάθε είδους «ύαινες».

Εύχομαι τέλος μετά από αυτές τις εξελίξεις και παρά την «ιδιόμορφη» κατάσταση που διαμορφώνεται, ο Σύλλογος για τον οποίο τόσο προσπάθησα όλα αυτά τα χρόνια να ανακτήσει και πάλι τη σωστή του θεσμικά θέση. Ας προσπαθήσουν για αυτό όσοι γονείς έχουν τις δυνάμεις να αντιμετωπίσουν αυτό τον ορυμαγδό. Σε προσωπικό επίπεδο δηλώνω ότι μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, τα ψυχολογικά μου αποθέματα δεν επαρκούν για να συνεχίσω και αποσύρομαι οριστικά.

Νάουσα, 18/11/2015

Μαρία Κορδονέλλη

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos