Οργασμός καθαριότητας στις παραλίες της Πάρου!

25 Μαϊος 2016 18:50

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και μπορεί ο καιρός να μας κάνει τα νάζια του λίγο πριν την επίσημη έναρξη της θερινής σεζόν, ωστόσο η Πάρος και δη οι παραλίες της καθαρίζονται, καλλωπίζονται και αναβαθμίζονται εν όψει της έλευσης των τουριστών. Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πάρου προβαίνει αυτές τις ημέρες σε εκτεταμένο καθαρισμό των ακτών του νησιού με ειδικό μηχάνημα το οποίο διαθέτει σύστημα συλλογής και εκφόρτωσης απορριμμάτων.


Ξύλα, γυαλιά, φύκια, πλαστικά, πέτρες, γόπες τσιγάρου και πίσσες τα οποία αποτελούν το σύνηθες «φορτίο» σκουπιδιών που συσσωρεύεται το χειμώνα, απομακρύνονται μεθοδικά από τις παραλίες ώστε αυτές να παραδοθούν και πάλι καθαρές και ασφαλείς στους λουόμενους του καλοκαιριού.

Η διαμόρφωση των παραλιών με τη βοήθεια του ειδικού μηχανήματος, περιλαμβάνει και το κοσκίνισμα της άμμου σε βάθος περίπου 15 έως 30 εκατοστών με σκοπό την φυσική αναβάθμιση και ανανέωση ώστε οι ακτές να καταστούν και πάλι δελεαστικές και όμορφες τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες της καλοκαιρινής περιόδου.



Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos