Τις τελευταίες ημέρες έγιναν τρεις προσπάθειες για μετακίνηση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Πάρου εκτός του νησιού

23 Ιουνίου 2016 14:39

Ο Έπαρχος Πάρου με τα έγγραφα : α.π. 2774/13.6.16 και α.π. 2898/16.6.16 ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς και φορείς την παραμονή και των δύο νεώτερων ασθενοφόρων στην Πάρο ( το νέο MERCEDES και η κινητή μονάδα VW ).

Για τον παραπάνω λόγο άλλωστε ο Έπαρχος βρέθηκε την Παρασκευή το βράδυ στις 17.6.16 στον χώρο του ΕΚΑΒ Πάρου κατόπιν ενημέρωσης από συμπολίτες του νησιού αλλά και το Σάββατο 18.6.16 στο λιμάνι της Παροικίας κατόπιν ενημέρωσης από τον Δήμαρχο Πάρου.

Και τις δύο ημέρες η προσπάθεια όλων είχε ως αποτέλεσμα την αποτροπή της μετακίνησης της κινητής μονάδας ασθενοφόρο.

Να υπενθυμίσουμε ότι την Πέμπτη 16.6.16 ο Δήμαρχος Πάρου είχε αποτρέψει την μετακίνηση του νέου ασθενοφόρου που ήρθε από την Περιφέρεια μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 ( συνολική δαπάνη για 8 ασθενοφόρα 478.716 € ) αλλά με αποκλειστική ευθύνη για την κατανομή των 8 νέων ασθενοφόρων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου από το Δ.Σ. του ΕΚΑΒ.

Για το νέο ασθενοφόρο και την παραπάνω απόπειρα μετακίνησης του, ο Έπαρχος ενημέρωσε τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης στην Σύρο με το α.π. 2924/17.6.16 έγγραφο.

Σε απάντηση του παραπάνω εγγράφου, ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης στην Σύρο έστειλε το α.π 2625/21.6.16 και την ορθή επανάληψη με α.π. 2625/22.6.16.

Στο παραπάνω έγγραφο αναφέρεται ότι κατόπιν επικοινωνίας του Προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ , ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ του ανακοίνωσε ότι το νέο σύγχρονο ασθενοφόρο ( MERCEDES ) θα παραμείνει στην Πάρο ενώ η παλιά κινητή μονάδα ( VW ) όπως αποφάσισε το Δ.Σ. του ΕΚΑΒ θα διατεθεί σύμφωνα με τις επιχειρησιακές ανάγκες του.

Σε απάντηση του παραπάνω εγγράφου ο Έπαρχος έστειλε προς την Ειδική Υπηρεσίας Διαχείρισης το α.π. 2960/21.6.16 στο οποίο τονίζει ότι :

" .... Οι ανάγκες της Πάρου και της Αντιπάρου και τα πολυάριθμα τροχαία ατυχήματα ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο καθιστούν αναγκαία την παραμονή στο ΕΚΑΒ Πάρου και των δύο παραπάνω ασθενοφόρων. "

Τα παραπάνω υπερασπίστηκε και ο Έπαρχος στην δημόσια συζήτηση μέσω skype στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου το Σάββατο 18.6.16 με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Καρακατσιανόπουλο αλλά και σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές του συνεντεύξεις.

Τα ύποπτα και κατευθυνόμενα σχόλια που αναφέρουν ότι η Περιφέρεια στέλνει την κινητή μονάδα εκτός Πάρου είναι κακόβουλα και εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες οι οποίες έρχονται να χαλάσουν το κλίμα ομόνοιας και ενότητας που είχε ως αποτέλεσμα την αποτροπή μέχρι σήμερα τουλάχιστον της μετακίνησης του νέου ασθενοφόρου και του ασθενοφόρου κινητή μονάδα.

Την απόφαση μετακίνησης την έχει δώσει αποκλειστικά ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ και κανένας από την Περιφέρεια διότι η Περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητα για την διαχείριση των ασθενοφόρων.

Άλλωστε ο Έπαρχος της Π.Ε.ΠΑΡΟΥ (ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Πάρο και την Αντίπαρο), έχει εκφραστεί προφορικά και γραπτά δημόσια για την παραμονή των δύο νέων ασθενοφόρων και μαζί με αρκετούς συμπολίτες απέκλεισαν με τα αυτοκίνητα τους, την μετακίνηση του συγκεκριμένου ασθενοφόρου ( κινητή μονάδα ) εκτός Πάρου.

Ψυχραιμία, ομόνοια και αγωνιστική διάθεση.

Ας απομονώσουμε όλους αυτούς που θέλουν να σπείρουν την διχόνοια στην κοινωνία μας.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κων/νος Ν. Μπιζάς
Μαθηματικός
Έπαρχος Πάρου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos