Καλορίζικο! Εγκαινιάστηκε το νέο αεροδρόμιο Πάρου! (Βίντεο + Φώτο)

30 Ιουλίου 2016 13:54

Σε πανηγυρικό κλίμα εγκαινιάστηκε λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής 29/7, ο νέος κρατικός αερολιμένας Πάρου παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Α. Τσίπρα, του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χ. Σπίρτζη, υπουργών της κυβέρνησης, βουλευτών, πρώην Δημάρχων, του Δημάρχου Πάρου κ. Μ. Κωβαίου, του Επάρχου κ. Κ.Μπιζά, εκπροσώπων τοπικών φορέων και αρχών.

Τον αγιασμό των εκγαινίων, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος. Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του χαρακτήρισε το νέο αεροδρόμιο έργο πνοής και μολχό τουριστικής ανάπτυξης για το νησί και τις Κυκλάδες, τόνισε ότι η Πάρος βρισκόμενη στην καρδιά των Κυκλάδων και της βιομηχανίας τουρισμού αποκτά πλέον ένα αεροδρόμιο που αλλάζει τα δεδομένα, σημείωσε ότι οι υποδομές θα επεκταθούν ώστε σύντομα να υπάρξει διασύνδεση του νησιού με ευρωπαικά αεροδρόμια ενώ υποσχέθηκε την ενίσχυση των ακτοπλοικών υποδομών, την κατασκευή υδατοδρομίων και τη δυνατότα εξαγοράς δύο ελικοπτέρων εκτάκτων αναγκών.

Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε και περιηγήθηκε τις εγκαταστάσεις του νέου αεροδρομίου ενώ ενημερώθηκε αναλυτικά για την λειτουργία τους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος, λαμβάνοντας το λόγο υπενθύμισε το φλέγον ζήτημα της υπολειτουργίας του Κέντρου Υγείας Πάρου αλλά και της υποστελέχωσης του νοσοκομείου Νάξου σημειώνοντας ότι το ζωτικό θέμα της δημόσιας δωρεάν υγείας για τους κατοίκους των δύο νησιών χρήζει μεγαλύτερης προσοχής από την πολιτεία.

Μετά το πέρας της διαδικασίας των εγκαινίων, ακολούθησε σύσκεψη του Πρωθυπουργού με το Δήμαρχο και εκπροσώπους αρμόδιων φορέων του νησιού.

Ο Δήμαρχος κ. Μ. Κωβαίος, συζήτησε με τον Πρωθυπουργό τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Πάρου, το υπέρογκο βάρος του Φ.Π.Α. για επαγγελματίες, τουρίστες και κατοίκους, έθεσε υπόψη του το ζήτημα της μεταφοράς του εμπορικού λιμανιού και ζήτησε να επιτυχυνθούν οι διαδικασίες για την εξεύρεση χώρου, και τέλος ο Δήμαρχος, έκανε γνωστό στον Πρωθυπουργό το ζήτημα των ανεμογεννητριών αναφερόμενος στην προστασία του φυσικού κάλλους του νησιού το οποίο απειλείται και επιβαρύνεται από νέες εγκαταστάσεις.

Ο Έπαρχος Πάρου κ. Κ. Μπιζάς, λαμβάνοντας το λόγο στη σύσκεψη, πρότεινε την ανέγερση του νοσοκομείου Πάρου στη θέση του παλαιού αεροδρομίου καθώς εκεί υπάρχει ήδη ο χώρος αλλά και ο διάδρομος για εναέρια μέσα επείγουσας μεταφοράς ασθενών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos