Εορτασμός Υψώσεως Τιμίου Σταυρού 13&14/9/2016 στην Αγακιριά της Πάρου

16 Σεπτεμβρίου 2016 12:01

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις για την Ύψωση του Τίμιου Σταυρού στην Αγκαιριά και την Αλυκή.


Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή του Σταυρού με τον πανηγυρικό εσπερινό όπου μετά το τέλος του μοιράστηκαν κεράσματα και σούμα και συνεχίστηκαν ανήμερα το πρωί με τη Θεια λειτουργία κατά την ολοκλήρωση της οποίας μοιράστηκε ο καθιερωμένος βασιλικός η κριθαροκουλούρα και το σταφύλι από την εκκλησιαστική επιτροπή.
Επίσης παραδοσιακή ρεβιθάδα που επιμελήθηκε ο Γιάννης Σκανδάλης.

Το ίδιο βράδυ στο λιμανάκι της Αλυκής πραγματοποιήθηκε η συναυλία με τους RIGAS EN SAMPLE «το λαϊκό τραγούδι στον Ελληνικό κινηματογράφο» υπό την αιγίδα της ΚΔΕΠΑΠ.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι: Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος, ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Χανιώτης, Εφημέριος Αγκαιριάς Πατήρ Θωμάς Κυδωνιεύς, οι ιερείς Πατήρ Αθανάσιος Κυδωνιεύς, Πατήρ Ιωάννης Νικηφοράκης, Πατήρ Εμμανουήλ Φωκιανός και Πατήρ Νικόλαος Ανουσάκης, ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, ο Έπαρχος περιφερειακής ενότητας Πάρου-Αντιπάρου Κωσταντινος Μπιζας , οι Αντιδήμαρχοι Δώρα Σαρρή ,Χρήστος Χριστόφορος και Μανώλης Μαλαματένιοςο πρόεδρος ΔΕΥΑΠ Βατίστας Ρούσσος, ,ο πρόεδρος ΚΠΠΑ Μικές Λεοντής ,δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολύς κόσμος.
Ευχαριστούμε θερμά τον Γιάννη Σκανδάλη (εστιατόριο Αλυκή) για την επιμέλεια των ρεβιθιών και όλους τους εθελοντές για τη βοήθειά τους.

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν από τον Δήμο Πάρου την Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. την Δημοτική Κοινότητα Αγκαιριάς, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγκαιριάς και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι.Ν.Αγ.Γεωργίου Αγκαιριάς.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos