Ομάδα αυτοβοήθειας για την κατάθλιψη στην Πάρο

25 Νοεμβρίου 2016 17:04

Οι Ομάδες Αυτοβοήθειας ανά τον κόσμο, αποτελούν μια διαφορετική προσέγγιση αλληλοβοήθειας σημειώνοντας μεγάλη πρόοδο, και φαίνεται να κερδίζουν έδαφος ολοένα και περισσότερο, από ανθρώπους όλων των ηλικιών και κοινωνικών τάξεων.

Η Ομάδα Αυτοβοήθειας για την κατάθλιψη στην Πάρο, εδώ κι ένα χρόνο παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον με προοπτική δημιουργίας και δεύτερης ομάδας.

Πρόκειται για τακτικές συναντήσεις ατόμων που βιώνουν ή έχουν βιώσει κατάθλιψη, ή ένα καταθλιπτικό επεισόδιο, δυσθυμία ή άγχος, που υποστηρίζουν, ενθαρρύνουν και διευκολύνουν ο ένας τον άλλο να βοηθήσει τον εαυτό του.

Οι Ομάδες δεν καθοδηγούνται από επαγγελματίες, είναι αυτοδιαχειριζόμενες και λειτουργούν από και για τα μέλη.

Μέσα στην ομάδα προκύπτουν πολλές χρήσιμες διαδικασίες.

Καταρχάς, η ατμόσφαιρα αμοιβαίας και συλλογικής εμπλοκής σημαίνει την παροχή ενός ασφαλούς καταφυγίου, όπου οι συμμετέχοντες νιώθουν αποδοχή και άνεση.
Μέσα από τα προσωπικά βιώματα και τρόπους αντιμετώπισης της κατάθλιψης, ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να ακολουθεί το δικό του μονοπάτι προς την ανάρρωση και ευεξία, αλλά επιλέγει να κάνει αυτό το ταξίδι μαζί με άλλους που επιθυμούν τον ίδιο προορισμό.
Μέσα στην ομάδα οι συμμετέχοντες λένε τις ιστορίες τους σχετικά με το ποιοι είναι και τι έχουν περάσει (προαιρετικά, ο καθένας μιλά μόνο όταν είναι έτοιμος), αναπτύσσοντας έτσι μια πιο δυνατή αίσθηση αυτονομίας, ταυτότητας και αποφασιστικότητας, ένας χώρος όπου γεννιέται το θάρρος να αντικρίζει κάποιος τους φόβους του.
Το να μοιράζονται τις εμπειρίες, βοηθάει να δώσουν ο ένας στον άλλον μια αμοιβαία υποστήριξη μοναδικής ποιότητας και να αντλήσουν πρακτικές πληροφορίες και τρόπους αντιμετώπισης σε σχέση με το πρόβλημά τους.

Βασικές αρχές της Ομάδας Αυτοβοήθειας είναι η απόλυτη εχεμύθεια και ανωνυμία, η δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος, ανοιχτού σε όποιον επιθυμεί να συμμετέχει και να μοιραστεί, εάν θέλει, δικές του εμπειρίες και προβληματισμούς, χωρίς να κρίνει ή να κρίνεται.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται 2 φορές το μήνα στην ισόγεια αίθουσα του ΕΠΑΨΥ και είναι ανοιχτές σε όλους.

Η Συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες :

Τηλ : 698.34.54.976 (Δευτ-Παρ : 10.00-12.00 & 18.00-20.00)

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos