Σκάκι: Το πρωτάθλημα Αιγαίου στην Αντίπαρο

18 Δεκεμβρίου 2016 13:43

Κάθε χρόνο σε κάθε σκακιστική Περιφέρεια διοργανώνονται οι Σκακιστικοί Αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Μέσα στο ανωτέρω πλαίσιο, η Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου (Τ.Ε.Σ.Σ.ΑΙΓ.),αποφάσισε η διεξαγωγή των Αιγαιοπελαγίτικων Σκακιστικών Αγώνων 2017 να λάβουν χώρα στην Αντίπαρο.


Σε ένα νησί, όπου το Αθλητικό Σωματείο «Πλοηγός Αντιπάρου», μέλος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Ο.) , ξεκίνησε μια σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια ανάπτυξης του σκακιστικού ιδεώδες. Έχοντας παρουσία στα επίσημα πρωταθλήματα και σε διεθνή σκακιστικά τουρνουά, ήταν το σωματείο το οποίο επιλέχτηκε σε συνεργασία με την Ε.Σ.Ο. και την Τ.Ε.Σ.Σ.ΑΙΓ την περίοδο 18-04-2017 έως 23-04-2017(εβδομάδα μετά το Πάσχα), να διοργανώσει το Πρωτάθλημα Αιγαίου 2017.
Η προσπάθεια αυτή όμως φαίνεται να βρήκε ανταπόκριση και στο νησί της Πάρου. Το Αθλητικό Σωματείο « Αιγαίας Πάρου», σε συνεργασία με τον Πλοηγό αποφάσισε και ίδρυσε σκακιστικό τμήμα, το οποίο βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και μερικούς μήνες. Οι υπεύθυνοι επιδίδονται σε αγώνα δρόμου, ώστε και η Πάρος να καταφέρει να δώσει το παρόν στο Πρωτάθλημα Αιγαίου το 2017. Κυρίως στόχος των δυο σωματείων, η διάδοση και προώθηση του αθλήματος και το κτίσιμο σκακιστικών κοινοτήτων στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΙ 2017- ΕΝΩΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Οι αγώνες του Πρωταθλήματος αφορούν:
-Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Αιγαίου (προκριματικός όμιλος Α’ Εθνικής)
-Διασυλλογικό Κύπελλο Αιγαίου (με πρόκριση στην τελική φάση του Πανελλήνιου Κυπέλλου)
-Νεανικό Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Αιγαίου (για σκακιστές μέχρι 16 ετών).
-Ατομικό Νεανικό Πρωτάθλημα Αιγαίου

Τα τελευταία χρόνια υπήρξε διαχωρισμός σε Βόρειο και Νότιο Όμιλο, με τα σκακιστικά σωματεία του Αιγαίου να βρίσκονται γεωγραφικά χωρισμένα. Ο χωρισμός κρίθηκε αποτυχημένος εκ του αποτελέσματος και η Τ.Ε.Σ.Σ.ΑΙΓ. υπό τον φάσμα της απαξίωσης, αποφάσισε να ενώσει την Περιφέρεια. Έτσι το 2017 οι αγώνες θα διεξαχθούν με την παρουσία όλων των Σωματείων σε μια αγωνιστική αίθουσα. Τα 11 ενεργά (σήμερα) σωματεία του τα οποία είναι διεσπαρμένα σε όλο το Αιγαίο: Ρόδος, Μυτιλήνη, Χίος (2), Σάμος, Ικαρία, Σύρος, Σαντορίνη, Λέρος, Πάρος και Αντίπαρος, αναμένεται να δώσουν το παρόν όλα μαζί, με τις συμμετοχές των αθλητών εφόσον οι ομάδες εμφανισθούν σε απαρτία να ξεπεράσουν πιθανόν το τριψήφιο νούμερο.
Το Αιγαίο παίζει σκάκι λοιπόν, σε μια συνάντηση που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos