Η «Παριανή Αποκριά 2017» άνοιξε το Τριώδιο στη Νάουσα

10 Φεβρουαρίου 2017 15:41

Μια μεγάλη εκδήλωση του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος, της Θεατρικής Ομάδας και της Χορωδίας Νάουσας έγινε την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στη Νάουσα. Μια μεγάλη εκδήλωση με 18 θέματα και 250 χορευτές, μουσικούς, ηθοποιούς και χορωδούς απ’ όλο το νησί.


Μπροστά σ’ ένα πολυπληθές κοινό τα νιάτα του νησιού παρουσίασαν παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς, παλιά αποκριάτικα παριανά παιχνίδια και σατιρικά στιγμιότυπα. Ο χώρος γέμισε πολύχρωμες φορεσιές και μουσικές από την ορχήστρα του Συγκροτήματος.
Μερικά από τα θέματα: «Μικροί καρναβαλιστές» , « Το πάρτυ των ζώων» Χοροί και έθιμα από την Θάσο, την Μικρά Ασία, την Σάμο, τα Δωδεκάνησα, τις Σποράδες, όπως και χορογραφία χιπ χοπ.
Η Χορωδία Νάουσας υπό την διεύθυνση της μουσικού κας Φ. Θεοφίλου παρουσίασε το θέμα «ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΑΔΕΣ» που άρεσε πολύ σε νέους και μεγαλύτερους

Ευχάριστες αναμνήσεις ξύπνησε και η παρουσίαση παλιών απ. Παιχνιδιών και χορώ του νησιού μας από μεγαλύτερους χορευτές.
Αφιέρωμα στην Κρήτη: μετά από επίπονη λαογραφική έρευνα το Συγκρότημα παρουσίασε χορούς και έθιμα της Κρήτης με τις φορεσιές των Σφακίων που έραψε η κα Μ. Αναγνωστοπούλου, που ευχαριστούμε θερμά. Η Θεατρική Ομάδα Νάουσας σε συνεργασία με το χορευτικό τμήμα αναβίωσε το αποκριάτικο έθιμο της Αρπαγής της Νύφης από το Μελιδόνι Ρεθύμνου σκορπώντας άφθονο γέλιο. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν χοροί και από τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Λασήθι και το Ηράκλειο, που ενθουσίασαν τους θεατές και τους συγκίνησαν με τη σκέψη ότι τα παιδιά του νησιού μας μπορούν να παρουσιάσουν τόσο σημαντικές δράσεις. Ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν οι παριανοί μουσικοί που έπαιξαν τα κρητικά τραγούδια συνοδεύοντας τον χορό μετά από συστηματική μουσικολογική μελέτη και προσπάθεια, η Μαρουσώ Μενέγου στο βιολί, ο Χάρης Κόχυλας στο λαούτο, η Φένια Θεοφίλου στο νταούλι, ενώ τραγούδησε εξαιρετικά η Άννα Ρούσσου.

Μετά το τέλος του προγράμματος ,το κέφι άναψε με τραγούδι και χορό. Όλοι χόρεψαν κρητικούς και άλλους χορούς.Οι μουσικοί που έπαιξαν εκτός από όσους προαναφέρθηκαν ήταν οι Μανώλης Δελέντας στο βιολί, Ζαχαρούλα Τσαντουλή στο λαούτο, που έπαιξαν και στο μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης ενθουσιάζοντας το κοινό.

Τέλος το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα « Νάουσα Πάρου» ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της μεγάλης αυτής εκδήλωσης, όπως και όσους πρόσφεραν δώρα για την λαχειοφόρο αγορά.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos