Δυναμικά στο χάρτη της κρουαζιέρας η Πάρος και το φετινό καλοκαίρι!

16 Μαρτίου 2017 19:58

Το χώρο της θαλάσσιας αναψυχής με υψηλού επιπέδου τουρισμό κρουαζιέρας, φαίνεται να κατακτά, μετά από πολλές προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, η Πάρος, καθώς τα στοιχεία του προγράμματος αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στο νησί (MELTEMI TRAVEL) για το καλοκαίρι του 2017, είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Έξι διαφορετικά κρουαζιερόπλοια, ανάμεσά τους αρκετά πολυτελούς κατηγορίας με δυνατότητες φιλοξενίας αρκετών εκατοντάδων τουριστών, αναμένεται να προσεγγίσουν το λιμάνι της Πάρου από τις 5 Ιουνίου έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2017.

Τα έξι κρουαζιερόπλοια θα πραγματοποιήσουν 22 συνολικά αφίξεις κατά την παραπάνω περίοδο η οποία συμπίπτει με την υψηλή τουριστική θερινή σεζόν για το νησί.



Το γεγονός αυτό, ενδέχεται να συμβάλλει κατά πολύ στην ποιοτική αναβάθμιση των επισκεπτών που δέχεται η Πάρος, καθώς ο τουρισμός κρουαζιέρας συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο προσοδοφόρες μορφές αναψυχής που απευθύνεται κυρίως σε τουρίστες υψηλών βαλαντίων.

Ωστόσο, μια ελάχιστη κάμψη, παρά τις αισιόδοξες αρχικά προβλέψεις, διαφαίνεται ευρύτερα, συγκριτικά με την περσινή τουριστική σεζόν, στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο Αιγαίο. Και αυτό έχει καθώς φαίνεται την εξήγησή του.

Καθώς τα τουριστικά πακέτα κρουαζιέρας συνήθως περιλαμβάνουν λιμάνια της Ελλάδας και της Τουρκίας συνδυαστικά, οι αυξημένες τρομοκρατικές επιθέσεις στη γείτονα, έχουν ελαφρώς μειώσει σε σχέση με το αναμενόμενο, την κρουαζιέρα στο Αιγαίο, στις γραμμές της οποίας συνδυάζονται ως λιμάνια προσέγγισης ελληνικά νησιά και τουρκικά παράλια.

Τα κρουαζιερόπλοια που θα αφιχθούν στην Πάρο το καλοκαίρι του 2017, θα έχουν ως επόμενους σταθμούς άλλα Κυκλαδονήσια ή νησιά των Δωδεκανήσων αλλά και Πελοποννησιακά παράλια.

Αναλυτικό πρόγραμμα αφίξεων

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos