Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βίντεο – ντοκουμέντα για τις ανεμογεννήτριες: Αυτό πρόκειται να συμβεί σε ολόκληρη την Πάρο!

18 Μαρτίου 2017 16:56

Δύο βίντεο – ντοκουμέντα που καταγράφηκαν αρκετά χρόνια πριν, όταν τέσσερις μόνο ανεμογεννήτριες εγκαταστάθηκαν στο λόφο Ανεφανή στις Καμάρες Πάρου, δίνουν μια δυσάρεστη πρόγευση του τι θα συμβεί σε ολόκληρο το νησί όταν δεκάδες ανεμογεννήτριες, μεγαλύτερες, και τριπλάσιας ισχύος, εγκατασταθούν διάσπαρτες σε ολόκληρη την Πάρο.

To πρώτο βίντεο (7 Σεπτεμβρίου 2011) που καταγράφηκε σε ήπιες καιρικές συνθήκες (άνεμος 5 μποφόρ) αποκαλύπτει το συνεχές οχληρό βουητό που παράγεται από τα τη λειτουργία των ανεμογεννητριών προκαλώντας μια άνευ προηγουμένου αδιάλειπτη ηχορύπανση.


Στο δεύτερο βίντεο (10 Αυγούστου 2014) που έχει ληφθεί μια νύχτα με πανσέληνο σε απόσταση 1800 μέτρων από τις ανεμογεννήτριες και σε συνθήκες σχετικής άπνοιας, καταγράφεται με αποκαλυπτικό τρόπο το φαινόμενο της έντονης ηχητικής όχλησης κατά τις βραδινές ώρες.


Πέρα από την αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος, την πολιτισμική και τουριστική υποβάθμισης της Πάρου που θα συμβεί, εάν τελικά εγκατασταθούν οι νέες θηριώδες 100 μέτρων ύψους ανεμογεννήτριες σε ολόκληρο το νησί μετατρέποντάς το μοιραία απ΄άκρου εις άκρον σε μια βιομηχανική ζωή παραγωγής «φιλικής» ενέργειας, τα δύο βίντεο που σας παρουσιάζουμε, αναδεικνύουν την απτή, άμεση και δραματική αλλαγή που θα υποστεί η καθημερινή ζωή των κατοίκων της Πάρου με την εκτεταμένη εγκατάσταση των νέων ανεμογεννητριών.

Συνθήκες ακατάπαυστης ηχορύπανσης, ανάλογα προς τον άνεμο που κάθε φορά θα πνέει, συνεχές βουητό αναλόγως του ανάγλυφου και της εδαφοκάλυψης της κάθε περιοχής, αντανάκλαση και διάδοση του θορύβου με αντίλαλο και γδούπους σε μεγάλη απόσταση, θα είναι η νέα ζοφερή πραγματικότητα που θα περιζώνει τους παριανούς.

Πρόκειται για την ωμότερη και πιο δραστική αλλαγή που θα έχει συμβεί στην καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού η οποία θα διαταράξει άρδην και θα υποβαθμίσει δραματικά την ποιότητα ζωής της Πάρου όπως τη γνώριζαν μέχρι σήμερα κάτοικοι και επισκέπτες...

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr