Το μυστήριο του Ευχέλαιου στον ιερό Ναό της Παντάνασσας στη Νάουσα Πάρου

13 Απριλίου 2017 16:32

Με πλήρη επισημότητα τελέστηκε χθες Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου 2017 στις 18:00 (μέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία που σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο) πριν την Τελετή του Νιπτήρος το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον πλημμυρισμένο με κόσμο Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης στη Νάουσα της Πάρου το Ναό που βρίσκεται λίγο πιο μέσα από το λιμάνι, στην ανακαινισμένη πλατεία με την παιδική χαρά και τους πανύψηλους ευκαλύπτους.


Ένα μυστήριο για την ψυχή και το σώμα κάθε ανθρώπου που ασθενεί με σκοπό του ιερού μυστηρίου τη θεραπεία της νόσου που είναι και η μέγιστη απόδειξη της χάριτος του Θεού για τη συγχώρεση των αμαρτιών μας.

Το πλήθος των πιστών που παρευρέθηκε στο Ναό κρατώντας με ευλάβεια στα χέρια του το Ιερό εγκόλπιο της Μεγάλης εβδομάδας παρακολούθησε τα επτά ευαγγελικά αναγνώσματα αλλά και τις ευχές που διαβάστηκαν.

 

Μετά το τέλος του Ευχέλαιου όλοι οι πιστοί με υπομονή και βαθιά κατάνυξη ένας- ένας στάθηκαν μπροστά στη γαλήνια μορφή του Πατέρα Γεωργίου Νάστα που ρωτώντας το όνομα του καθενός και βουτώντας ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι στο λάδι τους έχρισε όλους στο πρόσωπο και στα χέρια δίνοντας παράλληλα σε όλους ένα κομματάκι βαμβάκι με λάδι τυλιγμένο σ΄ένα αλουμινόχαρτο ως φυλαχτό.

(Φωτορεπορτάζ Αφροδίτη Δρακοπούλου - Σάρδη)

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos