Ανοιχτή πρόσκληση παιδικής ζωγραφικής «Η ασφάλεια στην παραλία και στη θάλασσα μέσα από τα μάτια των παιδιών

28 Απριλίου 2017 15:47

Σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο πλαίσιο των δράσεων για ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο θέμα της ασφάλειας στα θαλάσσια μέσα αναψυχής, ενόψει και της έναρξης της θερινής περιόδου, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς τα παιδιά να ζωγραφίσουν με θέμα «Τι πρέπει να προσέχω όταν βρίσκομαι στην παραλία και στη θάλασσα».

2. Όποιο παιδί έχει γεννηθεί από το 2002 έως και το 2010 και ενδιαφέρεται μπορεί να ζωγραφίσει για τους κανόνες ασφαλείας κατά την παραμονή στην παραλία και στη θάλασσα, όπως το καθένα τους αντιλαμβάνεται. Ενδεικτικά αναφέρεται η παρακάτω θεματολογία: Βασικοί κανόνες ασφάλειας στο σκάφος, κολύμβηση, βουτιές, φαγητό – ποτό στη θάλασσα, προστασία από τον ήλιο, σκουπίδια, ναυαγοσώστης κ.λπ.

3. Η ζωγραφιά μπορεί να περιλαμβάνει και ένα μήνυμα σε μία φράση, το οποίο θα προσδιορίζει και το θέμα της εικόνας. Τα μηνύματα θα αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας έτσι ώστε να γίνει αντιληπτό το επίπεδο κατανόησης από τα παιδιά των κινδύνων που παραμονεύουν στην παραλία και τη θάλασσα όταν δεν τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας.

4. Οι ζωγραφιές των παιδιών, ύστερα από επιλογή από κατάλληλη ομάδα, θα εκτεθούν σε έκθεση με κατηγοριοποίηση ανά ηλικία, τα εγκαίνια της οποίας θα γνωστοποιηθούν σύντομα. Στην καλύτερη ζωγραφιά για κάθε ηλικιακή κατηγορία θα χορηγηθεί βραβείο. 5. Οι γονείς μπορούν να στείλουν μέχρι 15 Μαΐου 2017 μια πρωτότυπη ζωγραφιά για κάθε παιδί τους στην ταχυδρομική διεύθυνση: Ακτή Βασιλειάδη, Πύλες Ε1-Ε2, ΤΚ:18510, Πειραιάς (Γρ. ΜΜΕ & Δημοσίων Σχέσεων) μαζί με τα ακόλουθα στοιχεία σε ξεχωριστό χαρτί: Ονοματεπώνυμο παιδιού, έτος γέννησης, τηλέφωνο επικοινωνίας με γονέα ή κηδεμόνα. Για εξοικονόμηση χρόνου στη διαδικασία επιλογής και προετοιμασίας της έκθεσης, η ζωγραφιά με τα παραπάνω στοιχεία να σταλούν και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. 6. Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας.

Ο Λιμενάρχης
Πλωτάρχης ΛΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ Αντώνιος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos