Πρώτη η Πάρος σε Γαλάζιες Σημαίες τα τελευταία χρόνια! Ποια θέση θα λάβει φέτος;;;

11 Μαϊος 2017 22:46

Οι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες της Πάρου που είναι λάτρεις της θάλασσας, γνωρίζουν καλά, ότι οι πολλές αμμώδεις, κατά κύριο λόγο απάνεμες και κρυστάλλινης καθαρότητας παραλίες του νησιού, είναι πανέμορφες και προσφέρουν απολαυστικές εμπειρίες κολύμβησης και ξεκούρασης στα γαλάζια νερά τους.

Αυτό όμως που είναι ίσως λιγότερο γνωστό, είναι ότι οι πέντε παραλίες της Πάρου που βραβεύτηκαν τα τελευταία χρόνια με τη διάκριση «Γαλάζια Σημαία», κατέταξαν το νησί, στην κορυφαία, ανάμεσα στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, θέση της απονομής, καθώς η Πάρος διέθετε τον μεγαλύτερο αριθμό βραβευμένων παραλιών από τα υπόλοιπα Κυκλαδονήσια!

Οι παραλίες Λογαράς, Τσερδάκια, Πούντα, Μάρπησσα/Χρυσή Ακτή και Λιβάδια «πέρασαν» το 2015 και 2016 τα αυστηρά και υποχρεωτικά κριτήρια διεθνούς ποιότητας που προβλέπονται για να διακριθεί μια παραλία με «Γαλάζια Σημαία», επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά, αυτό που όλοι γνωρίζουμε, ότι δηλαδή η Πάρος, εκτός των άλλων, υπερέχει στο θέμα της θαλάσσιας αναψυχής διαθέτοντας μια θαυμάσια ακτογραμμή που αγκαλιάζει μοναδικές αμμώδεις «οάσεις» πεντακάθαρων γαλάζιων νερών!

Το διεθνές πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» που βραβεύει ανά τον κόσμο παραλίες και ακτές με κριτήρια την ποιότητα των νερών κολύμβησης, την περιβαλλοντική διαχείριση, την ασφάλεια όσον αφορά ναυαγοσωστικά μέσα, πρώτες βοήθειες, εγκαταστάσεις/υπηρεσίες, το επίπεδο συνεχούς πληροφόρησης και εκπαίδευσης του κοινού σχετικά με την ποιότητα των νερών, οδηγίες συμπεριφοράς στην ακτή, προβολής και προστασίας του παράκτιου περιβάλλοντος, αποτελεί ένα παγκόσμιο οικολογικό σήμα ποιότητας.

Το 2017, αποτελεί επετειακό έτος του προγράμματος καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια εφαρμογής του στον κόσμο και στην Ελλάδα και έχει χαρακτηριστεί από το Διεθνή Οργανισμό Τουρισμού ως Διεθνές Έτος Αειφόρου Τουρισμού για την Ανάπτυξη.

Σε λίγες μέρες, αναμένεται η ανακήρυξη των βραβεύσεων με «Γαλάζια Σημαία» των παραλιών της Ελλάδας για το 2017, και όλοι ελπίζουμε, η Πάρος, να κρατήσει ξανά, τα σκήπτρα ποιότητας, στις περισσότερες παραλίες όπως τα τελευταία χρόνια.

Η ομορφιά, η ασφάλεια, η καθαρότητα και η υπεύθυνη περιβαλλοντική διαχείριση που έφεραν τις παραλίες της Πάρου στην κορυφή της διάκρισης για τις Κυκλάδες, δεν αποτελούν παρά μια απλή και αψεγάδιαστη αλήθεια για όσους έχουν ζήσει τις παριανές παραλίες από κοντά. Η Πάρος, πέρα από τα αξιοθέατα, τον πλούσιο πολιτισμό και την ιστορία της, παραμένει για όσους την επισκέπτονται, το νησί που μαγεύει με τις παραλίες της και επιτρέπει στους τουρίστες να ζήσουν στο έπακρο τις σαγηνευτικές χαρές της θάλασσα με τον πιο όμορφο τρόπο!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos