Η άνοδος της τουριστική κίνησης του Μαΐου στην Πάρο σε αριθμούς…

09 Ιουνίου 2017 14:46

Μια διόλου ευκαταφρόνητη αύξηση της κίνησης αποβιβασθέντων επιβατών και οχημάτων στο λιμάνι της Πάρου για τον μήνα Μάιο του 2017, δηλώνουν τα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία των Λιμενικών Αρχών του νησιού. Αν συγκρίνουμε λοιπόν τον πέμπτο μήνα του 2016 με τον αντίστοιχο του 2017, παρατηρούμε ότι εφέτος οι επιβάτες που αφίχθησαν με πλοία στην Πάρο ήταν κατά 13% περισσότεροι από πέρσι.

Σε απόλυτους τώρα αριθμούς, 32.460 επιβάτες αποβιβάστηκαν στο νησί το Μάιο του 2017 έναντι 28.738 το Μάιο του 2016, δηλαδή 3.722 περισσότεροι από την προηγούμενη μόλις χρονιά!

Αυξητικός είναι και ο απολογισμός του τρέχοντος έτους σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο, καθώς τον τελευταίο μήνα της άνοιξης του 2017, 2.714 αυτοκίνητα αφίχθησαν από λιμένος στο νησί έναντι 2.214 κατά τον αντίστοιχο μήνα του 2016, μια ποσοστιαία αύξηση που αγγίζει το 18,4%! Μεγαλύτερη ήταν επίσης και η κίνηση στα φορτηγά και στα δίκυκλα κατά το φετινό Μάιο, η οποία σε ποσοστά αποτιμάται ως αύξηση αφίξεων κατά 20% και 13,6% αντίστοιχα.

Η κίνηση λοιπόν που παρατηρείται στην Πάρο εδώ και περίπου ένα μήνα αποκτά και αριθμητική επαλήθευση! Ίσως επειδή το Πάσχα εφέτος ήταν νωρίς τον Απρίλη και πολύς κόσμος επέλεξε μια εκδρομή στην Πάρο μέσα στο Μάιο μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα πασχαλινής αργίας, ίσως πάλι χάρη στον καλό, ήπιο καιρό της εποχής, το νησί δέχτηκε περισσότερους επισκέπτες από την παρελθούσα χρονιά.

Η εξήγηση μπορεί βεβαίως να βρίσκεται στο ότι η έναρξη της τουριστικής σεζόν εφέτος ξεκινά πρωιμότερα σε σχέση με άλλες χρονιές, καθώς η Ελλάδα αναμένεται να δεχτεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μεγαλύτερα τουριστικά κύματα από το εξωτερικό.

Γεγονός πάντως είναι, ότι στην εκτιμώμενη πολυπληθέστερη τουριστικά για την Ελλάδα χρονιά του 2017, η Πάρος φαίνεται ήδη από το τέλος της άνοιξης, να λαμβάνει ένα σημαντικό μερίδιο της τουριστικής αγοράς αν κρίνουμε από τα αισιόδοξα προμηνύματα του φετινού Μαΐου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos