Το βοριαδάκι τα «έστειλε» στην αγκαλιά του απάνεμου κόλπου της Παροικίας!

12 Ιουνίου 2017 19:51

Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται, σύμφωνα με τη λαϊκή θυμοσοφία!

Για τους θαλασσόλυκους όμως που λατρεύουν να οργώνουν τις θάλασσες με ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, είναι πάντα ασφαλέστερη η επιλογή της προνοητικότητας και της σωφροσύνης, καθώς την «αγριάδα» της θάλασσας πρέπει να τη σέβονται όλοι ανεξαιρέτως!

Είχε «καιρό» τις τελευταίες ημέρες, το βοριαδάκι που έπνεε στο Κεντρικό Αιγαίο, δεν άφηνε περιθώρια για τολμηρές θαλάσσιες εξορμήσεις και ήρεμες βόλτες στα γαλάζια νερά του. Έτσι λοιπόν πολλά ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, ιστιοφόρα, γιότ και κότερα που έπλεαν σε κοντινές στην Πάρο θάλασσες, ευνοούμενα από την προσεγγίσιμη κεντρική θέση της Πάρου στις Κυκλάδες και στο Αιγαίο, «προτίμησαν» την ασφάλεια του απάνεμου, φυσικού κόλπου της Παροικίας και παρέμειναν σε αυτόν αρόδου, μέχρι να καταλαγιάσει η ένταση του βοριά.



Συνεπώς, η αγκαλιά του κόλπου της Παροικίας γέμισε από πληθώρα σκαφών που άραξαν εκεί προσωρινά, χαρίζοντας ένα μοναδικό, λιγότερο συνηθισμένο θέαμα στο νησί.

Η εικόνα που σχημάτιζαν τα σκάφη, όμορφη και γραφική, μαγνήτιζε τα βλέμματα και έδενε αρμονικά με την καλοκαιρινή, κοσμοπολίτικη αύρα του νησιού! Τα σκάφη, λικνιζόμενα ελαφρώς από το αεράκι ανάμεσα στο μπλε της θάλασσας και του ουρανού, σχημάτιζαν έναν ιδιαίτερο καμβά φυσικής κίνησης εν μέσω των στοιχείων της φύσης, προσφέροντας ένα απερίγραπτα ωραίο θέαμα!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos