Επιτακτική ανάγκη κατασκευής υποδομών για κρουαζιερόπλοια στην Πάρο! Ακυρώθηκε κατάπλους στο νησί!

01 Ιουλίου 2017 13:15

Η Πάρος φάνηκε να μπαίνει δυναμικά στον χώρο του τουρισμού κρουαζιέρας εσχάτως μιας και δεν ήταν λίγα τα κρουαζιερόπλοια που κατέπλευσαν στο νησί τα τελευταία χρόνια.

Η φετινή πραγματικότητα όμως έρχεται να διαψεύσει τις αναπτερωμένες ελπίδες που είχαν καλλιεργηθεί, ότι δηλαδή, το νησί είναι σε θέση να «φιλοξενήσεις» μεγάλα πολυτελή κρουαζιερόπλοια που συνεπάγονται αυξημένες ανάγκες τροφοδοσίας ανάλογες της κλάσης τους.

Έτσι λοιπόν, ενώ όλοι περίμεναν να καταπλεύσει την Παρασκευή 30/06 στην Πάρο το χλιδάτο κρουαζιερόπλοιο Azamara Quest - που μετέφερε 700 υψηλών βαλαντίων τουρίστες σε μια κρουαζιέρα με επίκεντρο τον έρωτα και το οποίο θα παρέμενε στην Πάρο για μια ολόκληρη μέρα - «έσκασε» η πληροφορία ότι το πλοίο άλλαξε την τελευταία στιγμή το δρομολόγιό του εξαιτίας των ανεπαρκών υποδομών της Πάρου για την τροφοδοσία του πλοίου σε νερό.

Το γεγονός ότι τα κρουαζιερόπλοια που καταπλέουν στην Πάρο παραμένουν αρόδου καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να δέσουν στο λιμάνι και να εξυπηρετήσουν έτσι ευκολότερα τις ανάγκες τους, αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στο νησί όπως μαρτυρά περίτρανα η τελευταία ακύρωση κατάπλου του Azamara Quest στο νησί.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο αντί για την Πάρο έδεσε τελικά στο λιμάνι της Σύρου που εκπληρώνει τις προδιαγραφές για την εξυπηρέτηση των αναγκών τροφοδοσίας του. Αυτή είναι μια πραγματικά δυσάρεστη εξέλιξη η οποία θέτει εκ νέου τον προβληματισμό για το εάν η Πάρος είναι πράγματι σε θέση να δεχτεί από πλευράς υποδομών τον πολυπόθητο ακριβό τουρισμό θαλάσσιας αναψυχής που κατά κοινή ομολογία έχει θετικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία του νησιού.

Είναι εύκολα τα ωραία και μεγάλα λόγια που συχνά ακούγονται περί της στόχευσης στην ποιοτική τουριστική αναβάθμιση της Πάρου και η ακριβή κρουαζιέρα, είναι αναμφίβολα, ένας τομέας με μεγάλες προοπτικές που θα έδινε φυσικά σημαντική ώθηση στην ποσοτική και ποιοτική κυρίως «απογείωση» του τουρισμού.

Υπάρχουν όμως σήμερα οι αντικειμενικές δυνατότητες υποδοχής τέτοιου είδους τουρισμού; Δυστυχώς όχι... Η πραγματικότητα είναι αψευδής μάρτυρας. Γιατί πρώτα δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες και αναγκαίες υποδομές και έπειτα αναπτύσσουμε την προσδοκία υποδοχής τουρισμού υψηλού επιπέδου για το νησί μας...

Η Πάρος δεν θα πρέπει τώρα να χάσει το «τραίνο» της τουριστικής ανάπτυξης. Η ευρύτερη «γειτονιά» μας φλέγεται από πολέμους, τρομοκρατικές ενέργειες και συγκρούσεις και ως εκ τούτου, η κρουαζιέρα στην Ελλάδα βρίσκεται αυτή την εποχή σε μεγάλη άνοδο. Για το λόγο αυτό, η Πάρος θα πρέπει να μπει δυναμικότερα στο «παιχνίδι» της ελληνικής κρουαζιέρας σύντομα, ώστε να μη χάσει την ευκαιρία που τώρα, λόγω συγκυριών παρουσιάζεται.

Διατηρεί όλες τις προϋποθέσεις ανάπτυξης λόγω δημοφιλίας και ομορφιάς αλλά θα πρέπει, αν μη τι άλλο, να θέσει ως στόχο να αποκτήσει και προϋποθέσεις επαρκών υποδομών ώστε να στηρίξει τεκμηριωμένα και στέρεα το εγχείρημα δυναμικής συμπερίληψής της εφεξής στο χάρτη της ελληνικής κρουαζιέρας....

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos