Έξυπνα πρωτοποριακά παρκόμετρα διαχείρισης των θέσεων στάθμευσης εγκαθίστανται στην Παροικία Πάρου!

08 Ιουλίου 2017 17:49

Σε ελάχιστες ημέρες, πρόκειται να τοποθετηθεί στον δρόμο της Εκατονταπυλιανής μέχρι το ύψος του αλσυλλίου στην Παροικία, ένα ευφυές σύστημα διαχείρισης των θέσεων στάθμευσης οχημάτων.

Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν νέα, ευφυή παρκόμετρα, εκεί όπου υπάρχουν ήδη προκαθορισμένοι χώροι στάθμευσης, τα οποία εφεξής θα λειτουργούν αυτοματοποιημένα.
Ο έλεγχος των θέσεων θα γίνεται με ασύρματους αισθητήρες παρέχοντας τη δυνατότητα εύκολης και συνεχούς αστυνόμευσης ενώ η πληρωμή των τελών στάθμευσης θα γίνεται μέσω SMS, φωνητικής πύλης και αυτόματων πωλητών καρτών με πιστωτική κάρτα ή κέρματα.

Το ολοκληρωμένο αυτό έξυπνο σύστημα, όπου κι αν εφαρμόστηκε, εξασφάλισε αυξημένα έσοδα σε ποσοστό 10 -100%. Μεγάλα επίσης ήταν τα οφέλη προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος.
Ο αυτοματοποιημένος έλεγχος διαθεσιμότητας θέσεων στάθμευσης για δημότες αλλά και επισκέπτες της Πάρου, θα συμβάλλει σαφέστατα στην ελαχιστοποίηση του χρόνου που θα απαιτείται για την αναζήτηση θέσεων στάθμευσης και θα περιορίσει τις άσκοπες μετακινήσεις σε μια περιοχή κοντά στο λιμάνι η οποία είναι ήδη επιβαρυμένη, λόγω της μεγάλης καλοκαιρινής κίνησης.

Επιπροσθέτως οι παραβιάσεις θα ελέγχονται πλέον εύκολα και αυτόματα.
Σημειώνεται ότι η εγκατάσταση, η διαχείριση και τα έσοδα από την τοποθέτηση των έξυπνων παρκόμετρων ανήκουν στο Δήμο Πάρου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos