«Έξυπνο» ηλεκτρονικό «μάτι», server και tablet αυτοματοποιούν τη διαχείριση θέσεων στάθμευσης στην Παροικία Πάρου…

15 Ιουλίου 2017 14:13

Ξεκίνησε στην περιοχή της Παροικίας Πάρου και συγκεκριμένα στο δρόμο προς το αλσύλλιο της Εκατονταπυλιανής, η εγκατάσταση του αυτοματοποιημένου συστήματος διαχείρισης και ελέγχου των θέσεων στάθμευσης οχημάτων.

Στις ήδη προκαθορισμένες θέσεις στάθμευσης της περιοχής, τοποθετούνται νέα παρκόμετρα και επί του οδοστρώματος ηλεκτρονικά «μάτια» τα οποία αποτελούν ασύρματους αισθητήρες που καταγράφουν «έξυπνα» τις σταθμεύσεις οχημάτων πάνω στις θέσεις. Οι ηλεκτρονικοί ασύρματοι αισθητήρες – «μάτια» είναι συνδεδεμένοι αυτόματα με κεντρικό server που ενημερώνεται για τη στάθμευση αλλά και tablet ελέγχου το οποίο διαχειρίζεται υπάλληλος ο οποίος λαμβάνει γνώση της διάρκειας και της ακριβούς ώρας κατά την οποία ένα όχημα εισέρχεται και εξέρχεται από το χώρο στάθμευσης.



Η διαχείριση, η λειτουργία και τα έσοδα του συστήματος ανήκουν στο Δήμο Πάρου. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου, ο μέγιστος επιτρεπόμενος χρόνος στάθμευσης στην περιοχή του αυτοματοποιημένου συστήματος θα είναι 1ώρα και 30 λεπτά, και το ωράριο λειτουργίας του από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Η χρέωση για τους οδηγούς θα κοστίζει 50 λεπτά το μισάωρο και συνεπώς η μέγιστη χρέωση θα φθάνει το 1 ευρώ και 50 λεπτά. Η πληρωμή των τελών στάθμευσης θα γίνεται μέσω SMS φωνητική πύλης και αυτόματων πωλητών καρτών με πιστωτική κάρτα ή κέρματα.



Το πρωτοποριακό αυτό σύστημα όπου κι αν εφαρμόστηκε, παρείχε καλύτερη αστυνόμευση λόγω του αυτόματου ελέγχου παραβιάσεων στάθμευσης, αυξημένα έσοδα, έλεγχο της διαθεσιμότητας των θέσεων στάθμευσης για δημότες και επισκέπτες και συνεπώς περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων προς αναζήτηση θέσεων που βελτίωσε την ποιότητα ζωής και τις περιβαλλοντικές συνθήκες ειδικά σε πολυσύχναστες περιοχές.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos