Πέντε χρόνια μετά την επίθεση στην Πάρο, η Μυρτώ γιορτάζει γενέθλια στο σπίτι της

18 Ιουλίου 2017 22:49

«Πέρα από το χαμόγελό της και το γέλιο της που δεν κρύβεται πλέον, έχω την αίσθηση ότι το παιδί με αυτή την αλλαγή προσπαθεί πιο πολύ», δήλωσε η μητέρα της

Πέντε ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται το Σάββατο από την αποφράδα εκείνη ημέρα που η Μυρτώ δέχτηκε την επίθεση από έναν Πακιστανό στην Πάρο, όπου παραθέριζε με τη μητέρα της και την αδερφή της.

Την περασμένη Κυριακή η Μυρτώ γιόρτασε τα γενέθλιά της για πρώτη φορά στο σπίτι της στην Αθήνα αφού τα τελευταία πέντε χρόνια η «μόνιμη» κατοικία της ήταν τα νοσοκομεία και το κέντρο αποκατάστασης ANIMUS στη Λάρισα.

Το τελευταίο μήνα η 20χρονη σήμερα Μυρτώ βρίσκεται στο σπίτι της, στην Αθήνα όπου συνεχίζει την αποθεραπεία της αλλά σε ενα πιο γνώριμο περιβάλλον γεγονός που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει το δύσκολο έργο της.

Η μητέρα της Μυρτώς μιλά στο protothema.gr για την επιστροφή τους στην Αθήνα:
«Θέλαμε πάρα πολύ να γυρίσουμε στην Αθήνα , σπίτι και κυρίως για να αλλάξει η ψυχολογία της Μυρτώς.Πιστεύω ότι η Μυρτώ μας πρέπει να αρχίςει σιγά σιγά να έρχεται σε επαφή με ανθρώπους που έχουν μεγαλώςει μαζί της, με συγγενείς που την αγαπούν πολύ και θέλουν να είναι δίπλα της. Η αδερφή της είναι επίςης, πολύ χαρούμενη γιατί τώρα θα μπορούν να περνάνε πολλές ώρες μαζί οι δύο αδερφούλες, το δωμάτιό της είναι διακοσμημένο με αγαπημένα πράγματα της Μυρτώς και με δώρα που δεχτήκαμε όσο ήμασταν στο ANIMUS και δεν σας κρύβω ότι αυτές οι οικογενειακές στιγμές, μου είχαν λείψει πάρα πολύ. Το βλέπω και στο πρόσωπο της Μυρτώς. Η χαρά στα μάτια της μαρτυρά πόσο πολύ ήθελε και η ίδια αυτή την αλλαγή. Και μάλιστα χαρήκαμε και συγκινηθήκαμε όλοι όταν τη Κυριακή που μας πέρασε γιορτάσαμε τα γενεθλιά της και ήρθαν εδώ στο σπίτι να την δουν όλοι οι φίλοι της και οι φίλες της από το σχολείο. Την αγκάλιαζαν, τη φιλούςαν, της μιλούςαν και όλο αυτό της έκανε πολύ καλό. Όλα αυτά μας είχαν λείψει τόσα χρόνια και πιο πολύ στο παιδί μου, τη Μυρτώ.

Με όλα αυτά έχω δει μεγάλη διαφορά στη διάθεσή της, στην ψυχολογία της και εμένα αυτό μου δίνει πολύ μεγάλη δύναμη γιατί έχουμε κάνει πολύ μεγάλο αγώνα με τη Μυρτώ. Πέρα από το χαμόγελό της και το γέλιο της που δεν κρύβεται πλέον, έχω την αίσθηςη ότι το παιδί με αυτή την αλλαγή προσπαθεί πιο πολύ, κάνει πιο ενεργά τις θεραπείες της και αυτό μας δίνει πολλές ελπίδες. Αλλά βέβαια ακόμα είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε ότι έχουμε δει διαφορά στις κινήσεις της αλλά πιστεύω ότι όλα θα πραγματοποιηθούν βήμα βήμα», λέει στο protothema.gr η μητέρα της Μυρτώς.

«Το πρόγραμμα είναι πολύ βαρύ. Τρέχουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ,πηγαίνουμε σε εργοθεραπευτή, λογοθεραπευτή, φυσιοθεραπευτή γιατί θέλω το καλύτερο για το παιδί μου. Ήταν δική μας επιλογή να φύγουμε από το ANIMUS στη Λάρισα γιατί θέλαμε να έρθουμε στην Αθήνα, στο σπίτι κοντά στις φίλες και τους φίλους της Μυρτώς. Βέβαια οι άνθρωποι εκεί στο κέντρο αποκατάστασης, δεν μας είπαν ποτέ να φύγουμε αντιθέτως μας έλεγαν καθίστε κι άλλο. Αλλά εμείς θέλαμε μετά από πέντε χρόνια να μπούμε σε έναν ρυθμό ζωής πιο κανονικό γιατί κανονικό είναι να μένεις σε ένα σπίτι και όχι σε ένα κέντρο αποκατάστασης που να θυμίζει νοσοκομείο. Κάνει πιο εξειδικευμένες θεραπείες δηλαδή πηγαίνουμε σε γιατρούς που πιστεύουμε ότι είναι οι καλύτεροι για την περίπτωσή της ενώ σε ένα κέντρο αποκατάστασης δεν μπορούν οι γιατροί να είναι για τον κάθε ασθενή, οι καλύτεροι και είναι λογικό πιστεύω. Έναν μήνα τώρα που είμαστε εδώ στην Αθήνα γιατί και το σπίτι που είμαστε έχει πράσινο και είναι ήσυχο όπου αυτό κάνει πολύ καλό στην κόρη μου θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και οτι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα με τη Μυρτώ», πρόσθεσε η μητέρα του κοριτσιού, που συγκλόνισε το πανελλήνιο με την περιπέτειά της πριν από πέντε χρόνια.

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos