Ο άγνωστος ζωγράφος της Πάρου που ξέρουμε σίγουρα ότι είναι γατόφιλος και όχι προληπτικός

01 Αυγούστου 2017 19:01

Μαύρες γάτες που μοιάζουνε με σκιές του συμπαθούς αιλουροειδούς πάνω σε λευκό φόντο, εμφανίστηκαν ζωγραφισμένες σε κεντρικότατα σημεία της Παροικίας πάνω σε τοίχους, πεζούλια ή παράθυρα, από το χέρι άγνωστου μέχρι στιγμής καλλιτέχνη που διάλεξε ίσως αυτό τον τρόπο επίδειξης της .... μανιώδους γατοφιλίας του.

Το αποτέλεσμα αυτού του περίεργου «γατοφιλικού» γκράφιτι αν και δεν είναι εκ πρώτης όψεως κραυγαλέο ή αντιαισθητικό προκαλεί ερωτηματικά και ίσως αποτελεί καταχρηστική παρέμβαση σε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο που χρήζει προσοχής και επαγρύπνησης καθώς αν συνεχιστεί θα προκαλέσει αλλοίωση της αισθητικής του χώρου. Ενδέχεται ίσως ο κατάλευκος δομημένος χώρος της Παροικίας να κέντρισε το ενδιαφέρον του καλλιτέχνη που ήθελε ίσως να το χρησιμοποιήσει ως καμβά...

Δεν ξέρουμε αν ο άγνωστος «θαυμαστής» της μαύρης γάτας που αποφάσισε να «κοσμήσει» την πρωτεύουσα της Πάρου με το προσφιλές αντικείμενο της αγάπης του, εμπνεύστηκε από την αγροτική πανίδα της Πάρου που είναι πλούσια σε οικόσιτες γάτες.

Μάλλον όμως δεν φαίνεται να είναι προληπτικός και καθώς παραμένει άγνωστη η ταυτότητά του -δεν ξέρουμε δηλαδή αν είναι ντόπιος, Έλληνας ή ξένος τουρίστας καθώς το νησί κατακλύζεται από χιλιάδες κόσμου αυτή την εποχή - από τα «έργα» του συμπεραίνουμε ότι αγνοεί ή θέλει να αγνοεί την διαδεδομένη στην Ελλάδα δεισιδαιμονία περί... μαύρης γάτας που σχετίζεται με την κακοτυχία!

Θα δούμε πως θα εξελιχτεί η ... μονοθεματική εικαστική παρέμβαση του ανώνυμου ζωγράφου στην Παροικία, η οποία μπορεί αρχικά να προκαλεί απορίες, ερωτήματα και χιουμοριστικούς συνειρμούς αλλά σίγουρα θα πρέπει να μας προβληματίσει καθώς αποτελεί ενέργεια καταχρηστική.

Μέχρι που άραγε μπορεί να φτάσει η έκφραση της τέχνης του δρόμου;

Στην Πάρο έγινε κιόλας μονοθεματικό γκράφιτι...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos