Τριήμερος εκκλησιαστικός λατρευτικός εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής στην Πάρο

09 Αυγούστου 2017 17:05

Τριήμερος θα είναι ο λαμπρός εκκλησιαστικός πανηγυρικός εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής στην Πάρο.

Οι λατρευτικές συνάξεις των πιστών της Ιερής Πανηγύρεως θα ξεκινήσουν την Κυριακή 13 Αυγούστου όταν στις 07:00 θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία και το απόγευμα στις 20:00 θα τελεστεί Εσπερινός και η Τελευταία Μεγάλη Παράκληση.

Τη Δευτέρα 14 Αυγούστου, παραμονή της μεγάλης εορτής, στις 07:00 θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία, στις 20:00 Μέγας Εόρτιος Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος καθώς και περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας στον περίβολο του Ιερού Ναού.

Στις 23:00 της Δευτέρας, θα ξεκινήσει Ιερή Αγρυπνία που θα περιλαμβάνει Μικρό Απόδειπνο, Μεγάλη Παράκληση, Όρθρο με τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου και Θεία Λειτουργία.

Την Τρίτη 15 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 07:00 θα ξεκινήσει Όρθρος και στις 08:30 θα τελεστεί Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο μετά Θείου Κηρύγματος.

Στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί Λιτάνευση της Ιερής και Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

Στις 10:45 θα τελεστεί Δέηση στην εξέδρα του λιμανιού και συνέχιση της Λιτανείας με κατάληξη στα Προπύλαια του Ιερού Προσκυνήματος όπου και θα ψαλεί η Ακροτελεύτια Δέηση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos