Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του παπα – Γιώργη Στάμενα στη Μάρπησσα Πάρου

10 Αυγούστου 2017 13:54

Μια ζεστή και συγκινητική εκδήλωση αφιερωμένη στο βίο του αείμνηστου παπα – Γιώργη Στάμενα πραγματοποιήθηκε στη Μάρπησσα Πάρου στην ομώνυμη πλατεία του χωριού, το βράδυ της Τρίτης 8 Αυγούστου υπό τη διοργάνωση του Συνδέσμου Μαρπησσαίων – Αρχιλοχιτών Πάρου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων καθώς και πλήθος κόσμου. Ολοζώντανες μνήμες από την ενάρετη ζωή και το πλούσιο πολυσχιδές έργο του ακάματου κληρικού, ο οποίος με ζήλο και ακούραστη διάθεση πρωταγωνίστησε στον κοινωνικό και εκκλησιαστικό βίο της Μάρπησσας, ξετυλίχθηκαν σε βίντεο αναδρομής που προέβαλε τους σημαντικότερους σταθμούς της αγαθής προσφοράς του.

Ο παπα – Γιώργης Στάμενας (1927 – 1997) πρωτοστάτησε στην αναστήλωση πολλών παρεκκλησίων και ξωκλησιών της Μάρπησσας, υλοποίησε τη Συλλογή Βυζαντινών Εικόνων και συνέβαλε στην ανέγερση του ενοριακού ναού του χωριού του οποίου η κεντρική πλατεία έμπροσθέν του έλαβε προς τιμήν του το όνομά του. Για τον ευσεβή και δραστήριο ιερωμένο μίλησε στο πολυπληθές κοινό η φιλόλογος κα. Αθηνά – Πέππα – Μεσσήνη, τονίζοντας πτυχές του σεμνού χαρακτήρα και του σημαντικού έργου που άφησε ως παρακαταθήκη στο χωριό του τη Μάρπησσα.

Ως τέκνο της Μάρπησσας, ο αείμνηστος ευλαβής κληρικός, υπηρέτησε τους ενορίτες του πιστά και αφοσιωμένα μεταδίδοντας έμπρακτα το νόημα της χριστιανικής αγάπης σε ολόκληρο τον βίο του. Αναλάμβανε πάντοτε σπουδαίες πρωτοβουλίες, προς όφελος των ενοριτών του, που με αφορμή τη θερμή εκδήλωση, αναθυμήθηκαν με συγκίνηση τον αγαπημένο ιερωμένο της καρδιάς τους που θα ζει για πάντα στη μνήμη τους.



Φωτορεπορτάζ Αφροδίτη Δρακοπούλου - Σάρδη

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos