Βροχή υπέρλαμπρων αστεριών θα φωτίσει τον ουρανό! Μαγεία, ρομαντισμός και ευχές στα νυχτερινά «πεφταστέρια»…

10 Αυγούστου 2017 18:12

Ένα θεαματικό αστρονομικό φαινόμενο για το οποίο υπάρχουν γραπτές μαρτυρίες εδώ και είκοσι περίπου αιώνες, πρόκειται να κορυφωθεί από τις 11 έως τις 13 Αυγούστου!

Μια εντυπωσιακή βροχή από διάττοντες αστέρες με πύρινες ουρές, θα εμφανιστούν στον νυχτερινό ουρανό, διαγράφοντας φωτεινά και ταχύτατα τις λαμπερές τροχιές τους, προτού σβηστούν από το ορατό πεδίο της γήινης παρατήρησης.

Οι Περσείδες, όπως ονομάζονται οι διάττοντες αστέρες, επειδή το ακτινοβόλο σημείο τους προβάλλεται στον αστερισμό του Περσέα, εμφανίζονται κάθε Αύγουστο, όταν η Γη κινείται προς τον αστερισμό του Περσέα. Αποτελούν από φυσικής πλευράς, μικρά σωματίδια του κομήτη Σουίφτ – Τατλ τα οποία όταν διέρχονται στην ατμόσφαιρα της Γης με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, καίγονται μέσα σε δευτερόλεπτα, χαρίζοντας ένα υπέροχο, μοναδικό θέαμα στο νυχτερινό ουρανό!

Εκτιμάται, ότι κάθε 1,5 – 2 λεπτά από τις 11 – 13 Αυγούστου, θα βλέπουμε και την πτώση ενός αστέρα σε διάφορα σημεία του βραδινού ουρανού! Μη χάσετε λοιπόν το μαγευτικό φαινόμενο με τα πεφταστέρια, όπως ονομάζει ο λαός τη συγκεκριμένη βροχή αυγουστιάτικων διαττόντων!

Όσοι παραθερίζουν και βρίσκονται μακριά από τα φώτα της πόλης, θα είναι διπλά τυχεροί! Και το φαινόμενο θα μπορούν να απολαύσουν καλύτερα και οι ευχές τους ίσως πραγματοποιηθούν καθώς σύμφωνα με την παράδοση, η πτώση ενός αστεριού φέρνει την πραγματοποίηση ευχών!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos