Διάσημοι ηθοποιοί του ευρωπαϊκού κλασικού θεάτρου τραγούδησαν στη…γλώσσα του Ομήρου στις αμμουδιές της Πάρου!

02 Σεπτεμβρίου 2017 14:55

Με κραταιά κλασική παιδεία και ρόλους που τους έχουν χαρίσει τεράστια αναγνώριση, σπουδαίοι ευρωπαίοι ηθοποιοί του κλασικού θεάτρου βρέθηκαν το καλοκαίρι στην Πάρο και μαγεύτηκαν από τις ομορφιές του νησιού.

Εμπνεύστηκαν από το φως του Αιγαίου και δεν δίστασαν να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους για την Πάρο μιλώντας στη γλώσσα του Ομήρου, του Αισχύλου, του Σοφοκλή και του Ευριπίδη που γνωρίζουν καλά, μέσα από τους ρόλους που κατά καιρούς έχουν ενσαρκώσει.

Τη μαγευτική βραδιά της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, η σπουδαία Γερμανίδα ηθοποιός Katarina Thalbach τραγούδησε στα ελληνικά, ανάμεσα σε παρέα ντόπιων, μοναδικά τραγούδια, προκαλώντας το θαυμασμό της παρέας αλλά και την κατάπληξή τους!

Στην Πάρο, την πατρίδα του Αρχίλοχου, βρέθηκε και ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός Lampert Wilson που ερωτεύθηκε τόσο πολύ το νησί ώστε δε δίστασε να χορέψει μπάλο μαθαίνοντας τα βήματά του σε μπαρ στο λιμανάκι της Νάουσας!

Εκεί στο υπέροχο γραφικό λιμανάκι που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες βρίσκονται εξάλλου τα πιο φημισμένα εστιατόρια – ψαροταβέρνες της Πάρου που αξίζει να επισκεφθεί κανείς. Ο «Τσαχπίνης» ή «Ουζερί των Ναυτικών», ο «Μάριο» ή το «Σιγή Ιχθύος», όλα με ολόφρεσκες ψαρονοστιμιές πλάι στο κύμα, αποτελούν must χώρους συνάντησης για όσους λατρεύουν τις θαλασσινές ελληνικές γεύσεις και έρχονται στην Ελλάδα για να τις απολαύσουν.

Και οι δύο ηθοποιοί που επισκέφθηκαν την Πάρο και φυσικά τη Νάουσα, ελληνολάτρες, γνώστες του αρχαίου πολιτισμού χάρη στην υποκριτική τέχνη που υπηρετούν, έγιναν ένα με το νησί, εμπνεύστηκαν από τα τοπία του, μαγεύτηκαν από τις χρυσαφένιες αμμουδιές του και την αύρα του.

Ως προσκυνητές σε έναν τόπο ιερό που κάποτε άνθισε ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός, μίλησαν στη γλώσσα μας και χόρεψαν τους χορούς του νησιού μας δείχνοντας την απέραντη αγάπη τους για την Πάρο, φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις από το νησί

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos