Το πρόβλημα της στέγης του 2ου Νηπιαγωγείου Παροικιάς

12 Σεπτεμβρίου 2017 21:17

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θέσαμε προ ημερήσιας διάταξης, το πρόβλημα της στέγης του 2ου Νηπιαγωγείου Παροικιάς, που ενώ η σύμβαση μίσθωσης έληγε 31-5-17, η προκήρυξη πρόσκλησης ενδιαφέροντος για μίσθωση ακινήτου, από τον Δήμο βγήκε τον Ιούνη!!! .

Στην συνέχεια το μοναδικό προσφερόμενο ακίνητο (το ίδιο), αρχές Αυγούστου κρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή ακατάλληλο . Από τότε μέχρι 4 Σεπτέμβρη η δημοτική αρχή είναι θεατής στο πρόβλημα, οπότε και ο Δήμαρχος συγκεντρώνει τους γονείς, για να τους ρωτήσει «τι κάνουμε;», λες και οι γονείς είναι οι υπεύθυνοι επίλυσης του προβλήματος. Ταυτόχρονα στην συζήτηση αποκαλύφθηκε ότι, ενώ το δημοτικό συμβούλιο στο παρελθόν είχε πάρει απόφαση ίδρυσης Γυμνασίου ειδικής αγωγής, αυτό τελικά δεν έγινε δυνατό λόγω κατάθεσης ελλιπούς φακέλου από μέρους της δημοτικής αρχής.
Έτσι λοιπόν, με την ολιγωρία και την αδιαφορία της δημοτικής αρχής:

• Η Πάρος έχασε την ίδρυση ενός σχολείου που έχει ανάγκη
• Το 2θέσιο 2ο Νηπιαγωγείο Παροικιάς, αναστέλλει τη λειτουργία του για ένα διάστημα και στην καλύτερη περίπτωση υποβαθμίζεται σε μονοθέσιο, με ότι αυτό σημαίνει για τα παιδιά, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς.
• Η μελέτη του νέου Γυμνασίου ακολουθεί ρυθμούς χελώνας.

Για μια ακόμα φορά τονίζουμε ότι έχουμε ζητήσει από το Δεκέμβρη του 2016 να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο, το εκρηκτικό πρόβλημα της σχολικής στέγης κύρια της Παροικιάς αλλά μέχρι τώρα «φωνή βοώντος..» .
Καλούμε τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, την Ένωση γονέων και κηδεμόνων του νησιού μας, τα σωματεία των εκπαιδευτικών να απαιτήσουν και αναζητήσουν αγωνιστικά και όχι πλέον με ευχολόγια, τη λύση των οξυμένων προβλημάτων της σχολικής στέγης στην Πάρο.

Λαϊκή Συσπέιρωση Πάρου
Πάρος 10-9-17

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos