Απίστευτο! Μεγαλύτερες αριθμητικά από το - προ κρίσης - 2005, ήταν οι επιβατικές αφίξεις στην Πάρο το Σεπτέμβριο του 2017!

06 Οκτωβρίου 2017 18:26

Οι αριθμοί δείχνουν να ευημερούν! Μετά από ένα θετικό τουριστικά καλοκαίρι για το νησί της Πάρου καθώς η αυξημένη κατά κοινή ομολογία κίνηση των θερινών μηνών ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, τα αριθμητικά στοιχεία των επίσημα καταγεγραμμένων από λιμένος αφίξεων του πρώτου φθινοπωρινού μήνα του 2017 έρχονται να μας εκπλήξουν ακόμη περισσότερο και φυσικά ευχάριστα!

Το Σεπτέμβριο του 2017, ήταν καθώς φαίνεται η πρώτη χρονιά που στατιστικά τουλάχιστον η Πάρος «έσπασε» το φράγμα της παρατεταμένης κρίσης καθώς δέχτηκε περισσότερες αφίξεις τουριστών ακόμα και από το μακρινό – προ κρίσης – εύρωστο οικονομικά έτος 2005!

Και για του λόγου το αληθές, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: 64.880 επιβάτες αφίχθησαν στο λιμάνι της Πάρου κατά τον φετινό Σεπτέμβριο έναντι 63.997 που είχαν αφιχθεί το Σεπτέμβριο του 2005.

Επίσης τα οχήματα Ι.Χ. που αποβιβάστηκαν στο νησί, ήταν κατά το φετινό Σεπτέμβριο 3.717 και κινήθηκαν στα επίπεδα του 2010 όταν τότε είχαν αποβιβαστεί στην Πάρο 3.767 οχήματα, ενώ επίσης οι φετινές αφίξεις σε φορτηγά, κυμάνθηκαν κοντά στους αριθμούς του 2007.

Οι θεαματικές αυτές αυξήσεις και «στον πόντο» συγκρίσεις με τη προ κρίσης εποχή, ήταν αποτέλεσμα καθώς φαίνεται μιας τροχιάς ανοδικής μεγέθυνσης κατά τα τελευταία χρόνια της από λιμένος κίνησης, η οποία κορυφώθηκε το 2017.

Έτσι λοιπόν, παρατηρούμε ότι κατά τον Σεπτέμβρη του 2017 σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 29,49% στις αφίξεις επιβατών σε σχέση τον αντίστοιχο μήνα του 2016 και ανάλογες αυξήσεις αφίξεων σε αυτοκίνητα, φορτηγά και δίκυκλα της τάξης του 23,5%, 25,2% και 8,19% αντίστοιχα. Ανοδική συνεπώς είναι η τάση που γίνεται αντιληπτή ανά χρονιά, κάτι που δημιουργεί ευοίωνα μηνύματα για το τουριστικό μέλλον του νησιού και τη διατήρηση της υψηλής κατεκτημένης θέσης του στο χάρη των πιο περιζήτητων προορισμών για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Εξετάζοντας τώρα τα λιμάνια αναχώρησης προς Πάρο ή επίσης τα λιμάνια προορισμού από Πάρο για τον Σεπτέμβριο του 2017, παρατηρούμε ότι τη μερίδα του λέοντος στις αφίξεις προς Πάρο ή αναχωρήσεις από Πάρο κερδίζει το λιμάνι του Πειραιά, ενώ ακολουθούν η Μύκονος, η Νάξος, η Σαντορίνη, η Ραφήνα και το Ηράκλειο Κρήτης.

Αναμενόμενο λίγο έως πολύ στοιχείο, καθώς την Πάρο προτιμούν ως τόπο διακοπών ή σύντομων αποδράσεων πληθυσμοί από το κλεινόν άστυ ή τουρίστες που την επισκέπτονται ανάμεσα σε άλλους δημοφιλείς παραθεριστικούς παραδείσους του Αιγαίου.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα παρατήρηση από τα αριθμητικά στοιχεία είναι ότι ο συνολικός αριθμός επιβατών που αναχώρησε από την Πάρο κατά το φετινό Σεπτέμβρη ήταν πολύ μεγαλύτερος των αφίξεων στο νησί. 77.210 επιβάτες, 7.371 Ι.Χ., 563 φορτηγά, 1606 δίκυκλα, 33 λεωφορεία και 81 τροχόσπιτα, εγκατέλειψαν μέσα στον μήνα την Πάρο αριθμός φυσικά αρκετά μεγαλύτερος από τις αντίστοιχες αφίξεις, γεγονός που ερμηνεύει ότι ο Σεπτέμβριος είναι ο κατεξοχήν μήνας φυγής για όσους παρέτειναν τις καλοκαιρινές διακοπές τους πέραν του θέρους.

Οι ημέρες τώρα με την μεγαλύτερη κίνηση αποβιβάσεων επιβατών και οχημάτων στο λιμάνι της Πάρου ήταν η 1η, 8η και 4η Σεπτεμβρίου, όλες δηλαδή στις αρχές του μήνα με πιθανούς αφιχθέντες τους αδειούχους του Σεπτεμβρίου, οι οποίοι με σύμμαχο τον καλό καιρό επέλεξαν να επισκεφθούν την Πάρο για τις όψιμες χρονικά διακοπές τους.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos