«Δρόμοι Ελευθερίας»: Οι μαθητές της Αγκαιριάς Πάρου τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου. Διπλάσια συμμετοχή παιδιών από πέρυσι… (Βίντεο + Φωτό)

19 Νοεμβρίου 2017 22:46

Μια όμορφη αθλητική εκδήλωση με πρωταγωνιστές μικρούς μαθητές της Πάρου διεξήχθη την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στην Αλυκή στο Αγ. Νικόλαο προς τιμήν της 44ης επετείου του Πολυτεχνείου.

«Δρόμοι Ελευθερίας» ήταν το τίτλος της αθλητικής γιορτής της νεολαίας που με τον τρόπο αυτό απέτισε φόρο τιμής στους τότε νεαρούς αγωνιστές που «άνοιξαν» δρόμους ελευθερίας, πρωτοστατώντας στις εξελίξεις για την πτώση της Δικτατορίας το 1973.

Οι μικροί δρομείς της Πάρου πήραν μέρος με ενθουσιασμό στην εκδήλωση «Δρόμοι Ελευθερίας» η διοργάνωση η οποία φέτος, ήταν καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά.

Και αυτό γιατί πραγματοποιήθηκαν αλλαγές που συνέβαλλαν στην αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη διεξαγωγή της εκδήλωσης: Οι αγώνες μεταφέρθηκαν από τον πεζόδρομο στο γήπεδο για λόγους μέγιστης δυνατής ασφάλειας, συμμετείχαν σε αυτούς παιδιά της Α΄και Β΄Δημοτικού και ο διαθέσιμος χώρος για την άφιξη, αναμονή, αναχώρηση αλλά και την ομαλότερη οργάνωση της εκδήλωσης διευκόλυνε συμμετέχοντες και κοινό.


Η συμμετοχή των μικρών αθλητών ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή! 171 παιδιά πήραν μέρος φέτος στους Αγώνες διπλάσιος σχεδόν αριθμός από τα μόλις 90 που πήραν μέρος πέρσι!

Η διεξαγωγή της εκδήλωσης ήταν άριστη, τα παιδιά, οι γονείς και οι θεατές χάρηκαν το θέαμα της άμιλλας και της αγωνιστικής προσπάθειας η οποία διεξήχθη σε ανάμνηση μιας ιστορικής επετείου των νεότερων χρόνων που έγινε η απαρχή της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

ΔΡΟΜΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2017 - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ

1.- ΚΟΡΙΤΣΙΑ Γ'-Δ' ΤΑΞΕΙΣ

1/ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΜΑΡΟΥΣΩ

2/ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

3/ΜΟΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ

2.- ΑΓΟΡΙΑ Γ'-Δ' ΤΑΞΕΙΣ

1/ΔΡΑΚΑΚΗΣ ΒΥΡΩΝΑΣ

2/ΠΑΥΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

3/ΣΑΡΛΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

3.- ΚΟΡΙΤΣΙΑ Ε'-ΣΤ' ΤΑΞΕΙΣ

1/ΤΣΙΓΩΝΙΑ ΝΕΦΕΛΗ

2/ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΛΥΔΑ

3/ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ-ΕΙΡΗΝΗ

4.- ΑΓΟΡΙΑ Ε'-ΣΤ' ΤΑΞΕΙΣ

1/ΡΟΥΣΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΕΙΤ ΡΙΝΗ

2/ΜΠΑΡΜΠΑΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ & ΓΚΑΡΜΠΑΤΣ ΒΙΚΤΩΡ

3/ΣΤΟΥΓΙΑΝΝΟΥ ΜΑΡΙΟΣ &
ΣΚΙΑΔΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ & ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

5. - ΚΟΡΙΤΣΙΑ A'-B' ΤΑΞΕΙΣ

1/ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ -ΑΓΓΕΛΙΚΗ

2/ΤΡΑΧΑΛΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

3/OLTENISA LLESHAJ

6.- ΑΓΟΡΙΑ A'-B' ΤΑΞΕΙΣ

1/ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

2/ΓΙΟΥΠΕ ΡΕΝΗΣ

3/ΤΣΑΝΤΑΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια ενώ έγινε κανονικά και η απονομή μεταλλίων στους πρώτους 3 όλων των αγώνων.

Oι φετινοί αγώνες αφιερώθηκαν σε δύο ξεχωριστούς ανθρώπους οι οποίοι πέρασαν από το Δημοτικό σχολείο Αγκαιριάς Πάρου. αλλά δυστυχώς δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.
Στον Δημήτριο Τριώδα ο οποίος διετέλεσε διευθυντής του Δημοτικού σχολείου Αγκαιριάς και στην Πηνελόπη Δήμου η οποία υπήρξε δασκάλα στο ίδιο σχολείο.



Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos