«Δεκαπενταύγουστο» μες τα Χριστούγεννα στο λιμάνι της Πάρου!

24 Δεκεμβρίου 2017 19:54

«Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό» συνηθίζει να λέει ο λαός και αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται σαφέστατα στην περίπτωση της εξόδου των νησιωτικών πληθυσμών προς τα αστικά κέντρα, κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων!

Κύμα μαζικότατης φυγής από το λιμάνι της Πάρου προς τον Πειραιά παρατηρήθηκε το πρωί της Κυριακής 24 Δεκεμβρίου, μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα! Κάτι το γεγονός ότι οι γιορτινές ημέρες αποτελούν «νεκρή» τουριστικά περίοδο για το νησί, κάτι το ότι η Πάρος, όπως και τα υπόλοιπα νησιά, ήταν «αποκλεισμένη» ακτοπλοϊκά για δύο ημέρες εξαιτίας της σφοδρής θαλασσοταραχής που «έδεσε» τα πλοία στα λιμάνια, οι συνθήκες που επικρατούσαν στο λιμάνι της Πάρου θύμιζαν Δεκαπενταύγουστο από πλευράς κίνησης!

Εκατοντάδες αυτοκίνητα και πολύς κόσμος, κατέκλυσαν το λιμάνι από νωρίς, για να αναχωρήσουν με το πρώτο πλοίο που θα απέπλεε για Πειραιά μετά την άρση του απαγορευτικού, δηλαδή το Blue Star Naxos. Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στην περιοχή που έμοιαζε να σφύζει από κίνηση σαν να ήταν καλοκαίρι!

Εγκατέλειψαν καθώς φαίνεται και οι τελευταίοι παριανοί το νησί. Όσοι δηλαδή, προγραμμάτιζαν να περάσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων μακριά από την Πάρο αλλά η κακοκαιρία ανέβαλε τα πιθανά σχέδιά τους να ταξιδέψουν με κανονικότητα, λίγες ημέρες νωρίτερα. Κατέληξαν έτσι να ταξιδέψουν παραμονή των Χριστουγέννων μαζικά, με το πρώτο πλοίο της γραμμής μετά το διήμερο απαγορευτικό απόπλου.



Οι εικόνες του πρωινού της Κυριακής, έτσι όπως κανείς έβλεπε και τους τελευταίους εκδρομείς προς την πόλη να αναχωρούν, έδιναν την αίσθηση ότι το νησί αδειάζει από κόσμο. Όπως αδειάζει στο τέλος κάθε καλοκαιριού όταν φθάνει η ώρα της επιστροφής των χιλιάδων επισκεπτών του στο κλεινόν άστυ ή στις πατρίδες τους...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos