Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανθοφορία μες το…. χειμώνα! Υπέροχα λουλούδια κάκτων φέρνουν την άνοιξη στην Πάρο!

12 Ιανουαρίου 2018 17:06

Διανύουμε το καταχείμωνο αλλά φαίνεται ότι οι ήπιες καιρικές για την εποχή συνθήκες, έχουν φέρει ανθοφορία στα υπέροχα κακτοειδή που απαντώνται στην Πάρο. Και μπορεί μεν πατρίδα των κάκτων να είναι η Βόρεια και Νότια Αμερική ωστόσο οι κάκτοι, ευδοκιμούν και σε Μεσογειακό νησιωτικό κλίμα προσαρμοσμένοι στις συνθήκες του.

Στην Πάρο συναντάμε αρκετά είδη κακτοειδών σε ευρεία ποικιλία σχημάτων, μεγεθών, φυλλωμάτων και χρωμάτων. Και αυτό είναι εξηγήσιμο. Φυτό με λίγες σχετικά απαιτήσεις σε νερό, οι κάκτοι αντέχουν στην μακροχρόνια ανομβρία που περνά για παρατεταμένες χρονικές περιόδους το νησί, καθώς έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν νερό και να διατηρούνται ποτισμένοι για μακρά διαστήματα.

Το στοιχείο όμως που συμβάλλει στην ανθοφορία τους είναι ο χλωμός χειμερινός ήλιος που θερμαίνει γλυκά τους κάκτους και τους κάνει να ανθίζουν! Τότε, υπέροχα, εντυπωσιακά λουλούδια, μεγάλου μεγέθους και διαφόρων χρωμάτων, θεριεύουν, προσδίδοντας στους κάκτους την όψη εξωτικών φυτών μοναδικού διακοσμητικού χαρακτήρα που «στολίζουν» υπέροχα την παριανή φύση.

Όταν τα άνθη των κάκτων ανοίγουν, το θέαμα που παρουσιάζουν είναι πραγματικά μαγευτικό! Δίνουν μια υπέροχη νότα χρωματικής πινελιάς στο ιδιαίτερο αυτό φυτό που ταιριάζει απόλυτα με το άνυδρο, ξερό τοπίο του νησιού.

Τα σπάνια αυτά ανθισμένα κακτοειδή, μοιάζουν να προμηνύουν πρόωρα την άνοιξη μες στην καρδιά του χειμώνα! Προσφέρουν πανέμορφες, ζωντανές εικόνες της παριανής χλωρίδας προσθέτοντας μοναδικό, εξωτικό ύφος στο παριανό τοπίο.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr