Επιστολή Συλλόγου Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας Πάρου στο Χρήστο Σπίρτζη

02 Μαρτίου 2018 16:18

Το θέμα της επιστολής που εστάλη στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη αφορούσε το νέο αεροδρόμιο Πάρου.

Πιο συγκεκριμένα ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Κύριε Υπουργέ,

Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές έρευνες και οι κρατήσεις, η προσέλευση επισκεπτών στην Πάρο για την Τουριστική περίοδο του 2018 προβλέπεται εξαιρετικά μεγάλη.
Πέρυσι οι υποδομές μας δοκιμάστηκαν ξεπερνώντας τα όρια τους, αλλά ταυτόχρονα έδειξαν που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή για αναβάθμιση.

Το Κυκλοφοριακό εξακολουθεί να είναι το μεγάλο πρόβλημα της Πάρου και ιδιαίτερα της Παροικίας. Σε συνδυασμό με τις ανακοινώσεις για αύξηση του αριθμού πτήσεων στο Νέο Αεροδρόμιο, προβλέπεται ιδιαίτερα επιβαρυμένο.
Η Δημοτική Αρχή μετά από διαβουλεύσεις και συνελεύσεις πολιτών και Συλλόγων, έχει ξεκινήσει διαδικασίες βελτίωσης της κατάστασης με αναβάθμιση λιμενικών εγκαταστάσεων, νέα πλακόστρωση πεζοδρομίων, ελεγχόμενη στάθμευση και διαγράμμιση Χώρων Σταθμεύσεως στην Παροικία, έναρξη διαδικασιών για ολοκληρωμένη μελέτη του Κυκλοφοριακού από Συγκοινωνιολόγους κτλ.

Ο Σύλλογος Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας χαιρετίζει αυτές τις ενέργειες, θεωρεί όμως ότι ένας τομέας έχει μείνει δραματικά πίσω από τις εξελίξεις ο οποίος είναι η πρώτη και τελευταία εντύπωση για πολλούς επισκέπτες μας: Οι αίθουσες αναμονής, αφίξεων και Αναχωρήσεων καθώς και οι χώροι στάθμευσης του Νέου Αερολιμένα.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης σας στην Πάρο στις 26 Απριλίου 2016 αλλά και κατά την τελετή των εγκαινίων του στις 29 Ιουλίου 2016 τόσο εσείς όσο και ο κ. Πρωθυπουργός είχατε υποσχεθεί την άμεση δρομολόγηση της 2ης φάσης εργασιών για τον διπλασιασμό της ωφέλιμης επιφάνειας των εγκαταστάσεων σε 1500 τετραγωνικά μέτρα για την κάλυψη της επιβατικής κίνησης σε βάθος τετραετίας .

Σύμφωνα με το ΣΠΕΜ 2014-2025, έχει ήδη ανατεθεί η μελέτη για κτιριακά έργα 7500 τ.μ., η διαγωνιστική διαδικασία είναι σε εξέλιξη (τελειώνει 7/2018) και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης θα είναι από 9/2018 έως 12/2020.
Ο Σύλλογος μας θέλει να επισημάνει την σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου όχι μόνο για τους αυταπόδεικτους πρακτικούς λόγους της εύρυθμης λειτουργίας του Αερολιμένα αλλά και για την διατήρηση του καλού ονόματος της Πάρου σαν πολύτιμο brand name διακοπών.

Οι Αερολιμένες Ηρακλείου, Σαντορίνης, Ρόδου και Χανίων συγκαταλέγονται στα χειρότερα αεροδρόμια παγκοσμίως, όχι χωρίς επιπτώσεις. Ο 'δικός' μας διάγει 'περίοδο χάριτος' λόγω νεότητας, αλλά αυτό μπορεί πανεύκολα να ανατραπεί αν οι υποδομές δεν αναβαθμιστούν σύντομα και χωρίς καθυστερήσεις. Ήδη η δυσάρεστη εμπειρία, όχι του ταξιδιού, αλλά της κατάστασης του αερολιμένα, ιδίως τις περιόδους αιχμής, επισημαίνεται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σας εφιστούμε την προσοχή λοιπόν για την απρόσκοπτη εξέλιξη και αν είναι δυνατόν την επίσπευση των διαδικασιών που έχουν παράπλευρες αλλά και άμεσες επιπτώσεις σε όλους του Παριανούς.

Επιπροσθέτως, καλούμε την διευθέτηση του προβλήματος της αστυνομικής παρουσίας ή καλύτερα απουσίας, για την φύλαξη του αερολιμένος. Η αύξηση του αριθμού πτήσεων σε συνδυασμό με την μόνιμη υποστελέχωση της Αστυνομικής Δύναμης στην Πάρο έχει ήδη δείξει σημάδια παραμέλησης καθηκόντων λόγω πραγματικής αδυναμίας. Η 'προγραμματισμένη' ελλιπής αστυνόμευση έχει ολέθριες επιπτώσεις ιδιαίτερα στις περιόδους αιχμής, με την αναπόφευκτη παραβατικότητα να δρα ανεξέλεγκτα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Από την πλευρά μας θα υποστηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας κάθε ενέργεια που με νηφαλιότητα και προγραμματισμό γίνεται για το καλό του Τόπου μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας- Πάρου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos