«Ναυμαχία» για τα δρομολόγια από «χρυσάφι» στις γραμμές των Κυκλάδων! Αύξηση μες το χειμώνα των κατάπλων στην Πάρο…

11 Μαρτίου 2018 13:24

Ο ανταγωνισμός στη θάλασσα, φέρνει καμιά φορά και ναυμαχίες οικονομικού τύπου σαν αυτές που διεξάγονται εδώ και λίγο καιρό ανάμεσα στις μεγαλύτερες Ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρείες!

Οι πιο δυνατοί κολοσσοί της εγχώριας ναυτιλίας, έχουν ήδη μπει δυναμικά στο «παιχνίδι» της διεκδίκησης του πολυτιμότερου μεριδίου της αγοράς σε ότι αφορά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Πολύφερνος νύφη οι Κυκλάδες! Εκεί στοχεύουν όλοι οι ακτοπλοϊκοί «μνηστήρες» προκειμένου να αποκτήσουν τις πολυπόθητες γραμμές στο κέντρο του Αιγαίου που θα τους εξασφαλίσουν «χρυσά» κέρδη καθώς σύμφωνα με τις αξιόπιστες εκτιμήσεις τους, το τουριστικό κύμα του καλοκαιρού που έρχεται θα «ψηφίσει» μαζικά Κυκλάδες!

Ήδη στην καρδιά του χειμώνα φάνηκαν τα πρώτα προμηνύματα! Σημάδια ανάκαμψης, σε σχέση με προηγούμενα έτη, παρατηρήθηκαν ήδη στην Πάρο κατά τον τελευταίο μήνα του χειμώνα, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2018.

Η αύξηση της επιβατικής κίνησης που καταγράφηκε επίσημα στο λιμάνι του νησιού, επιβεβαιώνεται περίτρανα και από τους αριθμούς των κατάπλων πλοίων.
163 αφίξεις επιβατικών – οχηματαγωγών και ταχύπλοων είχαμε στην Πάρο τον Φεβρουάριο που μόλις μας πέρασε. Αριθμός μεγαλύτερος από τις 148 αφίξεις που είχαμε το Φεβρουάριο του 2017 κατά 15 αφίξεις.



Τα στοιχεία είναι άκρως ενθαρρυντικά για τον τουρισμό στην Πάρο αλλά και στις Κυκλάδες γενικότερα και το μέλλον, σύμφωνα με τις προβλέψεις και τα πλάνα των ακτοπλοϊκών εταιρειών διαγράφεται λαμπρό!

Μετά την μεγάλη ακτοπλοϊκή και τουριστική κάμψη των ετών 2013 – 2016, περίοδο κατά την οποία βάθαινε ολοένα και περισσότερο η οικονομική κρίση, το 2017 ο κατάπλους πλοίων στα λιμάνι της Πάρου άγγιξε περίπου το επίπεδο του 2012 και όπως φαίνεται εφέτος θα το ξεπεράσει κατά πολύ!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos