Οι παλιές διαβάσεις αποκτούν χρώμα και νέες δημιουργούνται

28 Μαρτίου 2018 14:25

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο των διαγραμμίσεων των διαβάσεων πεζών σε διάφορα σημεία του Δήμου Πάρου με προτεραιότητα στις εισόδους των σχολικών μονάδων και σε δρόμους με αυξημένη κίνηση.

Στόχος είναι οι εργασίες να ολοκληρωθούν πριν από την εορταστική περίοδο του Πάσχα, όπου παρουσιάζεται σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης και του κυκλοφοριακού φόρτου στο οδικό δίκτυο.

Τα σημεία του δημοτικού οδικού δικτύου στα οποία θα δημιουργηθούν νέες διαβάσεις πεζών, και για τις οποίες έχουν γνωμοδοτήσει θετικά και τα τοπικά συμβούλια, είναι τα εξής:

1.Διασταύρωση Γηπέδου Παροικίας Πάρου

2.Είσοδος Γηπέδου Παροικίας Πάρου

3.Παιδικός Σταθμός Παροικίας Πάρου

4.Αφετηρία ΚΤΕΛ Παροικίας Πάρου

5.Θέση Πλάτανος Παροικίας Πάρου

6.ΙΚΑ Παροικίας Πάρου

7. 1η Στάση Κακάπετρων Παροικίας Πάρου

8. Φούρνος Μπατίστα Νάουσας Πάρου

9. Νηπιαγωγείο Νάουσας Πάρου

10. Parking Πίσω Λιβάδι Μάρπησσας Πάρου

Παράλληλα, γίνονται εργασίες χρωματισμού, συντήρησης και αποκατάστασης στις υπάρχουσες διαγραμμίσεις, στο σύνολο των δρόμων του νησιού, ώστε να είναι εμφανείς στους διερχόμενους οδηγούς και στους πεζούς.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να μην πατάνε επάνω στις γραμμές όταν είναι φρεσκοβαμμένες, γιατί αλλοιώνουν το χρώμα και την διάρκειά τους, και να σέβονται τους προειδοποιητικούς κώνους που τοποθετούν τα συνεργεία.

Ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος σχολίασε σχετικά: «Φροντίζουμε για την οδική ασφάλεια των συμπολιτών μας και την ακίνδυνη μετακίνηση των μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες. Στην προσπάθειά μας αυτή, θέλουμε συμμάχους τους διερχόμενους οδηγούς για την τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας και τους καλούμε να σέβονται και να δίνουν προτεραιότητα στους πεζούς. Επιθυμία όλων μας είναι μία καλύτερη ποιότητα ζωής με ασφαλείς διελεύσεις στις διαβάσεις και πρέπει όλοι να δουλέψουμε προς τη κατεύθυνση αυτή».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos