Γεωτρύπανο πιάνει «δουλειά» ανοιχτά της Πάρου! Έρευνες για πετρέλαιο βορειοδυτικά του νησιού…

01 Απριλίου 2018 10:24

Μετά τον Πρίνο, τον Πατραϊκό Κόλπο, το Κατάκολο, τα Ιωάννινα, την Κέρκυρα, την Κυπαρισσία και το Λιβυκό Πέλαγος, περιοχές στις οποίες γίνονται έρευνες για εξόρυξη και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, ακολουθεί η Πάρος! Σαουδική Αραβία ετοιμαστείτε να γίνουμε!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, γεωτρύπανο πρόκειται να μπει μέσα στο 2019 στη θαλάσσια περιοχή 4 ν.μ. βορειοδυτικά του νησιού, καθώς υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι εκεί βρίσκεται θαμμένος «μαύρος χρυσός». Η εταιρεία, έχει ήδη εκπονήσει σχέδιο εκμετάλλευσης του διαπιστωμένου κοιτάσματος στο θαλάσσιο οικόπεδο ανοιχτά της Πάρου το οποίο θεωρείται από τις πιο ελπιδοφόρες περιοχές.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες εξορυκτικές εργασίες θεωρούνται κομβικής σημασίας καθώς μπορούν να δώσουν ένα σαφές στίγμα για την ύπαρξη πετρελαίου στην ευρύτερη περιοχή του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου!

Η Ελλάδα παραμένει ωστόσο μια από τις λιγότερο εξερευνημένες, αλλά πολλά υποσχόμενες χώρες σε ότι αφορά τα κοιτάσματα πετρελαίου.

Ως περιοχή με εξαιρετικές προοπτικές θεωρείται ο εν λόγω θαλάσσιος χώρος κοντά στην Πάρο από την Εταιρεία που σκοπεύει να βάλει γεωτρύπανο σε έναν περίπου χρόνο. Η αξιοποίηση των κοιτασμάτων συνεπάγεται επίσης σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία του νησιού. Καθώς απαιτούνται υποδομές όπως λιμάνια και χώροι εγκαταστάσεων, η Πάρος αναμένεται να αλλάξει μέσα στο επόμενο διάστημα πρόσωπο προκειμένου να υποστηρίξει τις εργασίες εξόρυξης.

Επιπλέον, καθώς το 5% των εσόδων από την εξορυκτική δραστηριότητα δίνεται στην Περιφέρεια στην οποία ανήκει η περιοχή εκμετάλλευσης, «ζεστό» χρήμα πρόκειται να πέσει για έργα ανάπτυξης στο νησί!

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos