Αυξημένες αφίξεις είχαμε στο λιμάνι της Πάρου και το μήνα Μάρτιο…

02 Απριλίου 2018 19:14

Συνεχίστηκε και κατά το μήνα Μάρτιο, η ανοδική τάση αφίξεων στο λιμάνι της Πάρου η οποία είχε παρατηρηθεί εξάλλου και μέσα στους χειμερινούς μήνες

Οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες και ο γενικά ήπιος καιρός του πρώτου μήνα της άνοιξης του 2018, φαίνεται να ευνόησαν τη θαλάσσια μετακίνηση προς Πάρο.
Εξάλλου, το πρώιμο χρονικά Πάσχα και οι προετοιμασίες των επαγγελματιών του νησιού για την πασχαλινή και θερινή σεζόν, φαίνεται να ευνόησαν αυξητικά το ρεύμα κίνησης προς το λιμάνι της Πάρου το οποίο υποδέχτηκε αρκετά περισσότερο κόσμο σε σχέση με τα περσινά επίπεδα.

Αύξηση αφίξεων κατά 15,7% στους επιβάτες είχαμε κατά τον φετινό Μάρτιο σε σχέση με εκείνον του 2017, καθώς 14.935 άτομα αποβιβάστηκαν στο νησί έναντι 12.905 πέρσι.
Ομοίως, είχαμε αύξηση στις φετινές μαρτιάτικες αφίξεις αυτοκινήτων, φορτηγών και δικύκλων κατά 30%, 14,3% και 27,7% αντίστοιχα, σε σύγκριση με τον Μάρτη του 2017.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι οι από λιμένος αφιχθέντες (14.935 άτομα) ήταν περισσότεροι από εκείνους που αναχώρησαν από το νησί (11.409 άτομα). Επίσης ο αριθμός εκείνων που έφθασε στην Πάρο με πλοίο το Μάρτιο του 2018, κυμάνθηκε στα επίπεδα του 2016, 2011 και 2009.

Ο μεγάλος όγκος των αποβιβασθέντων στην Πάρο τώρα (10.710 άτομα) προήλθε από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ ως λιμάνια προέλευσης ακολουθούν η Νάξος, η Σύρος και η Σαντορίνη. Όσοι δε αναχώρησαν από την Πάρο κατά τον πρώτο ανοιξιάτικο μήνα, είχαν ως προορισμό κατά κύριο λόγο τον Πειραιά ενώ έπονται τα λιμάνια της Νάξου, της Σύρου και της Σαντορίνης.

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos