Αλιευτικό Καταφύγιο Αλυκής Πάρου: Διαφαινόμενο «ξεπάγωμα» του έργου…

24 Απριλίου 2018 13:28

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το πρόβλημα στο οποίο οφειλόταν η διακοπή των τεχνικών εργασιών κατασκευής του Αλιευτικού Καταφυγίου στην Αλυκή, βαίνει προς διαφαινόμενη επίλυση.

Υπενθυμίζεται, ότι ενώ οι προγραμματισμένες εργασίες στο χερσαίο τμήμα της κατασκευής βρίσκονταν σε εξέλιξη, ένα περίπου μήνα πριν, το έργο σταμάτησε ξαφνικά εξαιτίας γραφειοκρατικών προσκομμάτων τα οποία αυτή τη στιγμή, και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες μας, φαίνεται να ξεπερνιούνται.

Μετά τις ενέργειες και επαφές του Δημάρχου Πάρου και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου με αρμόδιες υπηρεσίες στην Αθήνα, διαφαίνεται να «ξεκλειδώνουν» οι διαδικασίες για τη συνέχιση του έργου από το σημείο στο οποίο σταμάτησαν. Στις αμέσως επόμενες ημέρες, ίσως και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ξεκινήσουν και πάλι οι τεχνικές εργασίες.

Επισημαίνεται ότι το Αλιευτικό Καταφύγιο της Αλυκής, ένα πολυαναμενόμενο έργο πνοής για την ευρύτερη περιοχή, στοχεύει στην αύξηση της δυναμικότητας ελλιμενισμού και της ασφάλειας των αλιευτικών σκαφών, στη βελτίωση της εικόνας και της λειτουργικότητας του παραλιακού μετώπου και στην καλύτερη οργάνωση του λιμενικού χώρου για αλιευτικά και τουριστικά σκάφη που θα προσορμίζουν στην περιοχή.

Αναμένονται επίσης και αναπτυξιακά τουριστικά οφέλη καθώς η Αλυκή, γειτνιάζει με την Αντίπαρο, κοντινά νησιά και το αεροδρόμιο Πάρου. Μετά το πέρας των εργασιών στο χερσαίο τμήμα του έργου, εφόσον τελικά ολοκληρωθούν, θα ακολουθήσουν εργασίες στο θαλάσσιο χώρο του Αλιευτικού Καταφυγίου και θα χρειαστούν 20 περίπου μήνες για να πάρει το έργο την τελική του μορφή.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos