Σύλλογος Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας Πάρου: Πρωτομαγιά στο Αγροκήπιο

26 Απριλίου 2018 20:26

Την Τρίτη 1η Μαΐου, ο Σύλλογος Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας, η ΚΔΕΠΑΠ, και η Δημοτική Κοινότητα Πάρου με την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Πάρου, με χαρά σας προσκαλούν για να γιορτάσουμε μαζί στο Αγροκήπιο !

Η εκδήλωση θα γίνει στους πρώτους ανοιχτούς χώρους του Αγροκηπίου, κοντά στην είσοδο του Επαρχείου. Έχουν ήδη καθαριστεί και διαμορφωθεί, ανάμεσα στα αιωνόβια κυπαρίσσια και υπάρχει άνετη πρόσβαση. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας (Πυρασφάλεια κτλ) για απροβλημάτιστη διεξαγωγή.

Εκεί όλοι μαζί θα διασκεδάσουμε με την συνοδεία του Αστέριου Ρήγα και Νίκου Γιανναράκη, θα ικανοποιήσουμε όλα τα μουσικά γούστα με τον D.J. Λατσό και τέλος, θα τα δώσουμε όλα με γνήσια παραδοσιακή μουσική με τους Γιάννη (Φανιό) Αλιπράντη με Τσαμπούνα και με τον Γιακουμή Ραγκούση με Ντουμπάκι.

Θα υπάρχει σκηνή για το συγκρότημα, μεγάλα τραπέζια και πάγκοι με όλα τα παρελκόμενα (πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπήρουνα κτλ). Φυσικά θα υπάρχουν και άφθονες ομπρέλες για σκίαση.

Το Αγροκήπιο είναι η εξοχή μέσα στην Πόλη μας! Όλοι θα μπορούν να φέρνουν τα φαγητά τους και θα μπορούν να τα ετοιμάζουν (=ψήνουν) επί τόπου. Αλλά θα έχουμε και δικά μας για αρκετούς. Θα υπάρχουν ψησταριές, όπου ο καθένας θα μπορεί να ψήνει ό,τι θέλει και λάκκος με κάρβουνα, φωτιά, υποδομή και αρκετό χώρο για οτιδήποτε σουβλιστό που θα είναι με χαρά ευπρόσδεκτο.
Φυσικά θα υπάρχουν και ποτά.

Εκεί όλοι οι Παριανοί, και αυτοί που έχουν παιδικές αναμνήσεις αλλά και αυτοί που αγνοούν την ύπαρξή του, θα μπορέσουν να δουν με τα ίδια τους τα μάτια, τις άπειρες δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει ο μοναδικός αυτός χώρος.

Μέσα από αυτήν την εκδήλωση χαράς για όλους και μνήμης για πολλούς, ελπίζουμε στην αφύπνιση και ευαισθητοποίηση όλων των Παριανών.
Γιατί το Αγροκήπιο, αν και σαν θέση είναι στην Παροικία, ανήκει σε όλους τους κατοίκους και φίλους του νησιού μας.
Παράλληλα θα υπάρχουν αναρτημένα τα σχέδια της πρότασης της Ο.ΠΑ.Σ. για την αξιοποίηση του Αγροκηπίου, και θα μπορεί επί τόπου να γίνεται συζήτηση για το μεγάλο και αυτό θέμα που αφορά όλους μας.

Ο Σύλλογός Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας, μέσα από στοχευμένες εκδηλώσεις, όπως την εκδήλωση της Τσικνοπέμπτης στο ήδη χαμένο Κουτούκι του Θανάση, τη Παραδοσιακή Πεζότρατα, και το νυχτερινό πάρτι στην Αγία Άννα, για να αναφέρουμε μερικές, θέλει να κάνει όλους τους Παριανούς να θυμηθούν παραδοσιακά και πολλά ήδη ξεχασμένα δρώμενα της καθημερινής ζωής του Νησιού μας. Φυσικά, έχουμε πλήρη επίγνωση ότι αυτές οι εκδηλώσεις μπορούν να καθιερωθούν και πάλι και να γίνουν από μόνες τους πόλος έλξης και των Παριανών αλλά και των Επισκεπτών μας. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε, την αμέριστη, πλούσια και άμεση υποστήριξη των χορηγών μας, που όλοι έδειξαν ένθερμη προθυμία συμμετοχής τους! Τους ευχαριστούμε όλους!

Σας περιμένουμε με χαρά!

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας πάρου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos