Η Πάρος στην κορυφή του εθελοντισμού των Κυκλάδων! "Let΄s Do it Paros 2018" σε κάθε γωνιά του νησιού...

29 Απριλίου 2018 20:41

Εφέτος η Πάρος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχής στην μεγαλύτερη πανελλήνια ταυτόχρονη εθελοντική εκστρατεία "Let΄s Do it Greece 2018"!

Σε κάθε γωνιά του νησιού, σε ολόκληρη σχεδόν την ακτογραμμή του, με τη συμμετοχή εκατοντάδων εθελοντών, την Κυριακή 29 Απριλίου, η Πάρος "βροντοφώναξε" σε συντονισμό με την υπόλοιπη Ελλάδα το σύνθημα "Γίνε η αλλαγή που περιμένεις" και πήρε μέρος μαζί με την Αντίπαρο σε επτά συνολικά διαφορετικές δράσεις περιβαλλοντικού καθαρισμού, δείχνοντας έπρακτα την αγάπη των δύο νησιών στο περιβάλλον.

Επτά ήταν οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Πάρο και μία στην Αντίπαρο. Δεν ήταν όμως απλώς οι περισσότερες που έγιναν στις Κυκλάδες, αλλά έσπασαν και το ρεκόρ της διαφορετικότητας καθώς ήταν οι περισσότερες που πραγματοποιήθηκαν σε τόσο διαφορετικά σημεία των νησιών σε μια μόλις ημέρα! Πάρος και Αντίπαρος ευθυγραμμίστηκαν απόλυτα με την τεράστια πανελλαδική εκστρατεία της 29ης Απριλίου και απέδειξαν ότι η καρδιά του εθελοντισμού χτυπά δυνατά και στα δύο νησιά! Ειδικά δε στην Πάρο, οι εθελοντές ανέλαβαν να καθαρίσουν και να ευπρεπίσουν αρκετές ακτές σε ολόκληρο σχεδόν το μήκος της ακτογραμμής του νησιού!

Έτσι, οι Περιπατητές Πάρου, καθάρισαν την ακτογραμμμή από το λιμάνι της Πούντας έως την παραλία Βουτάκου ευπρεπίζοντας τη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού.

Μια άλλη δράση πραγματοποιήθηκε με τον καθαρισμό της Παραλίας Αλυκής, των παραλιών της Πίσω Αλυκής, και του Αγ. Νικολάου με πρωτοβουλία της Δ.Κ Αγκαιριάς.
Η Ε.Ο.Δ. - Παράρτημα Κυκλάδων καθάρισε την παραλία του Λωλαντώνη στο Άσπρο Χωριό.

Δύο δράσεις επίσης πραγματοποιήθηκαν για τον καθαρισμό της ακτογραμμής Πίσω Λιβάδι - Δρυός. Η μία ξεκίνησε από την παραλία Πίσω Λιβάδι και η άλλη από την παραλία του Δρυού. Καθαρίστηκαν οι παραλίες Πίσω Λιβάδι, Λογαράς, Πούντα, Μεσάδα, Νέα Χρυσή Ακτή, Χρυσή Ακτή και Δρυός, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Μάρπησσας.
Ο Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου ανέλαβε τον καθαρισμό των παραλιών "Μκρό - Μεγάλο Πιπέρι" και Αγίου Δημητρίου.

Καθαρίστηκαν επίσης παραλίες στη Νάουσα, η "Ξιφάρα" και το "Νησί του Οικονόμου" από το Χορευτικό Όμιλο Νάουσας.  Επίσης η παραλία Λιβάδια στην Παροικία απο τον Ν.Ο.Π

Τέλος στην Αντίπαρο καθαρίστηκαν οι παραλίες Κιόσκι και Λιμάνι από εθελοντικές ομάδες όλων των Συλλόγων του νησιού.
Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει σε όλους τους εθελοντές και στον καθένα ξεχωριστά για την εξαιρετική προσπάθειά τους με την οποία κατέταξαν τα νησιά της Πάρου και Αντιπάρου στην υψηλότερη εθελοντική βαθμίδα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στις Κυκλάδες!

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos