Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταγγελίες - σοκ για μπάζωμα ρεμάτων στην Πάρο...

12 Ιουνίου 2018 18:11

"Βροχή" καταγγελιών από πολίτες της Πάρου, σχετικά με την απόθεση σε ρέματα του νησιού κάθε λογής απορριμμάτων, προϊόντων εκσκαφών και άλλων αποβλήτων με αποτέλεσμα την παράνομη μπάζωσή τους, έχουν προκαλέσει την κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων του νησιού για το ζήτημα.

Μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση έκνομης πρακτικής μπαζώματος, σύμφωνα με τις καταγγελίες, απαντάται στο ρέμα που ξεκινά από το λόφο των Άνω Καμαρών και φθάνει μέχρι τα Λιβάδια της Νάουσας.

Η μεταφορά κάθε είδους υλικών και αποβλήτων που παρατηρείται στο συγκεκριμένο ρέμα, παραβιάζει τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και ενέχει σοβαρούς περιβαλλοντικούς κινδύνους. Το ρέμα αυτό το οποίο παρανόμως μπαζώνεται συστηματικά, είναι ο κεντρικός υδροφορέας των Λιβαδιών της Νάουσας με ότι αυτό συνεπάγεται για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής.

20180602_062132.jpg 20180602_062143.jpg 20180602_062320.jpg


Για το ζήτημα αυτό, το οποίο αποτελεί μόνο ένα ανάμεσα σε τόσα άλλα που αφορούν σε παρόμοιες περιπτώσεις καταγγελιών για διάφορα σημεία της Πάρου, ο Έπαρχος κ. Κ. Μπιζάς απέστειλε επιστολή στο Γραφείο Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Κυκλάδων Π.Ε. Νάξου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Σε απάντησή της η εν λόγω αρμόδια Υπηρεσία διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποτρέπονται περιπτώσεις υποβάθμισης του περιβάλλοντος οποιασδήποτε προέλευσης ωστόσο, επισήμανε ότι οι καταγγελίες τέτοιου είδους, σύμφωνα με τις κείμενες νομικές διατάξεις, εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων.

Αυτό ισχύει για την παράνομη απόθεση σε κοινόχρηστους ή ιδιωτικούς χώρους αποβλήτων, με τη διαφορά ότι στην περίπτωση των ιδιωτικών χώρων, οι δημοτικές υπηρεσίες εφαρμόζουν τις διαδικασίες του κανονισμού καθαριότητας του Δήμου, απαιτώντας την απομάκρυνση των απορριμμάτων από τον ιδιοκτήτη ή απομακρύνοντας οι ίδιες τα απορρίμματα καταλογίζοντας τα έξοδα και το προβλεπόμενο πρόστιμο στον ιδιοκτήτη.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr