Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To “LE LYRIAL” ένα από τα καλύτερα και νεότευκτα κρουαζιερόπλοια του κόσμου στον κόλπο της Παροικίας Πάρου

10 Ιουλίου 2018 17:51

Οι παράγοντες πολιτικής αναταραχής και γεωπολιτικών ανακατατάξεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, φαίνεται να επηρέασαν τον ευαίσθητο αυτό τουριστικό κλάδο, της κρουαζιέρας, ο οποίος αποτελεί τον πιο ευμετάβλητο τομέα τουριστικής ζήτησης σε διεθνές επίπεδο.

Και αυτό συμβαίνει γιατί ο προγραμματισμός της κρουαζιέρας γίνεται συνήθως 2 – 3 χρόνια πριν την πραγματοποίησή της, γεγονός που συνεπάγεται ότι αναταραχές και δυσμενείς εξελίξεις σε μια περιοχή οι οποίες συνέβησαν 2 – 3 χρόνια πριν, επιφέρουν επιπτώσεις στην ζήτηση της κρουαζιέρας σε παροντικό χρόνο. Όπως για παράδειγμα το πραξικόπημα στην γειτονική Τουρκία το καλοκαίρι του 2016.
Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς εκτιμήσεις βασισμένες στα στοιχεία των κρατήσεων, σημάδια ανάκαμψης στην κρουαζιέρα στο Αιγαίο και στην Πάρο αναμένεται να φανούν από την επόμενη χρονιά.

To “LE LYRIAL” που βρίσκεται σήμερα στο λιμάνι της Παροικίας είναι ένα από τα κρουαζιερόπλοια που θα επισκεφθούν τη φετινή χρονιά την Πάρο.Tο υπερσύγχρονο κρουαζιερόπλοιο Le Lyrial έχει μήκος 142 μέτρα και έκανε το πρώτο του ταξίδι το 2015, άρα είναι από τα πλέον σύγχρονα κρουαζιερόπλοια.
Έχει πάρει το όνομα του από τον αστερισμό της Λύρας. Διαθέτει 122 καμπίνες και σουίτες στις οποίες μπορεί να φιλοξενηθούν 264 επιβάτες και σχεδόν όλες έχουν θέα προς τη θάλασσα και ιδιωτικό μπαλκόνι ενώ είναι εξοπλισμένο με τις τελευταίες φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες όπως LED φωτισμός.

To πλοίο κόσμημα  Le Lyrial της Compagnie du Ponant θα παραμείνει στο λιμάνι της Παροικίας μέχρι τις 8 το βράδυ πριν σαλπάρει για άλλους προορισμούς.

 

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr