Σκουπιδότοπος μέσα στον Παραδοσιακό οικισμό της Παροικίας Πάρου παρά την απαγόρευση....

29 Ιουλίου 2018 16:48

Η αποτρεπτική ταμπέλα ότι απαγορεύεται η ρίψη απορριμμάτων μέσα στον παραδοσιακό οικισμό της Παροικίας δεν φαίνεται να αγγίζει την ευαισθησία κανενός!


Λίγα μέτρα μετά την απαγορευτική πινακίδα, κατά μήκος δύο ξεχειλισμένων κάδων, "ανθεί" εκτενής σκουπιδότοπος με κάθε λογής απορρίμματα παταμένα όπως - όπως τα οποία σχηματίζουν μια άναρχη ευθεία σε απόσταση περίπου 5 μέτρων. Και όλο αυτό το αλγεινό θέαμα λίγα μόλις μέτρα μακριά από την απαγορευτική πινακίδα, "στολίζει" τον μεγαλύτερο παραδοσιακό οικισμό των Κυκλάδων, δηλαδή την πρωτεύουσα της Πάρου εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου.

Τι να πρωτοπεί κανείς για την απουσία συναίσθησης κοινωνικής ευθύνης κάποιων ασυνείδητων που "σέβονται" κατά τα φαινόμενα την απαγορευτική ταμπέλα για να την παραβιάσουν κατάφωρα μόλις μια γωνία πιο πέρα σαν να μην υπήρξε ποτέ;
Όσες προσπάθειες κι αν καταβάλλονται από τις υπεύθυνες για την καθαριότητα υπηρεσίες η τελική εικόνα της ασχήμιας που παρατηρείται μέσα στο καλοκαίρι βαραίνει σχεδόν αποκλειστικά όλους εμάς τους πολίτες. Γιατί δυστυχώς καμία απαγόρευση δεν μπορεί να αναχαιτίσει το έλλειμμα ευσυνειδησίας και πολιτισμένης συμπεριφοράς ορισμένων, απέναντι στον τόπο, στους συμπολίτες τους και στους χιλιάδες επισκέπτες της Πάρου.

Γιατί τελικά η έπρακτη διαφύλαξη της ευπρέπειας του δημόσιου χώρου και ο σεβασμός προς το ίδιο το νησί μας και την εικόνα του είναι μάλλον θέμα κοινωνικής παιδείας και ατομικής συναίσθησης ευθύνης για τον καθένα από μας... Και στους τομείς αυτούς δυστυχώς παραμένουμε ουραγοί παρότι έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου με "ναυαρχίδα" τα διαμάντια του Αιγαίου ένα από τα πιο λαμπερά είναι και η Πάρος...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos